Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Američki teniser Tenis Sandgren neće učestvovati na predstojećemm Australijan openu jer nije vakcinisan, a za razliku od Novaka Đokovića nije konkurisao za medicinsko izuzeže.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je Sandgren naveo, nije se ni prijavio da prođe preglede lekarskih komisija pošto ne zadovoljava nijedan kriterijum da bi dobio medicinsko izuzeće.

Mnogi mediji su to doveli u vezu sa Novakom Đokovićem koji je daopštio da će braniti titulu u Australiji i da mu je komisija odobrila da igra nevakcinisan na prvom grend slemu sezone.

Britanski mediji su prednjačili u ispaljivanju otrovnih strelica zbog toga šro je srpskom teniseru dozvoljeno da igra nevakcinisan, a britanski „Ekspres“ je u svom tekstu izvukao iz konteksta Sangrenovo odustajanje kao prozivku Đokovića.

To je rezbesnelo američkog tenisera koji se oglasio na tviteru sa komentarom na post britanskog portala.

„Kakve tvrdnje. Kakvo klikbejt sr*anje. Voleo bih da Đoković osvoji sve“.

Velika bura se podigla oko odobrenja koje je Novak dobio da igra nevakcinisan, a brojni zapadni mediji su objavili tekstove u negativnom kontekstu.

„Antivakser broj 1 na svetu Novak Đoković leti na Australijan open i igraće tamo, uprkos pravilima zabrane za nevakcinisane igrače, raspalio je bes koristeći rupu u pravilima za medicinsko izuzeće“, samo ovaj naslov je dovoljno jasan sa koliko su emocija mediji u Engleskoj objašnjavali odluku Novaka da krene put Melburna.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare