Foto:EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković pokazao je klasu u Australiji čak i u najtežim momentima - na kraju je čak malo i posramio Nika Kirjosa i Tanasisa Kokinakisa.

Ovaj tandem australijskih igrača verovatno se i malo pokajao za neke reči iz prošlosti, naročito to važi za prošli Australijan open, na kom je Novak osvojio titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Tada su Kokinakis i Kirjos bili deo struje koja je Novaka optuživala za lažiranje povrede, iako je sa napuklim trbušnim mišićem morao da igra dobar deo turnira.

Bilo je čak i verbalnih i neverbalnih karikiranja ove situacije, podsećanja radi, Kirjos je ismevao Novakovu povredu tako što se javio Tejloru Fricu na društvenim mrežama. Novak je pobedio Frica, a vodio je protiv njega sa 2-0 u setovima kada je doživeo povredu i pucanje mišića.

Deluje potpuno apsurdno da neko lažira povredu kada gazi protivnika, ali eto, i to je Đoković doživeo prošle godine. „Uzeću medicinski predah na brzaka, Frici, eto me za dva sata“, pokušao je da bude duhovit tada Kirjos, osvrnuo se na činjenicu da je u jednom trenutku Đoković tražio pomoć zbog čega ga nije bilo 3-4 minuta.

Onda je odigrao dubl sa Kokinakisom, pa je imitirao Novakovo pozdravljanje publike.

Imao je i Kokinakis otrovne strelice preko društvenih mreža, pa je posle narednog Novakovog meča imao zlobnu poruku.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

„Oporavak za dva dana posle pucanja mišića? Nauči me“, napisao je Australijanac posle novog meča Đokovića.

Nije ga tome naučio Novak, ali jeste neku drugu lekciju dobio Kokinakis, i to pre nekoliko dana.

Prošle nedelje stigla mu je poruka upravo od Đokovića, posle osvojene titule u Adelejdu 2.

Kokinakis je kao 145. teniser planete pobedio Artura Riderneha sa 2:1 za dva sata i 40 minuta, a Novak je, osim da sprema svoju odbranu pred sudom, uputio Kokinakisu čestitku i to usred suđenja.

„Čestitam na tvojoj prvoj tituli u rodnom gradu, Tanasi. Posle svih teškoća koje su ti stvorile povrede, siguran sam da je osećaj još slađi. Zaslužuješ to! Dobro je za tenis, srećno u Melburnu“, napisao je Đoković.

Kokinakis se time pohvalio na svom Instagram storiju i napisao „Još jedan ‘GOAT’ (najveći teniser svih vremena prim. aut)“.

BONUS VIDEO Filip Krajinović za Nova.rs: Odigrao sam jedan od najgorih mečeva u karijeri 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar