Foto: Nova.rs/Video

Moglo je da bude znatno drugačije, ali Nina Stojanović i Irina-Kamelija Begu neće pamtiti debi po pobedi. Nažalost. Za Nova.rs sumirale su utiske nakon susreta i pojasnile da će tek odlučiti koji će im biti sledeći koraci, iako plan imaju.

Foto: Nova.rs

Bolje od njih bile su Rebeka Peterson i Anastasija Potapova sa 2:6, 6:3, 7:5, a Nina Stojanović je nakon susreta izdvojila ključne detalje.

PROČITAJTE JOŠ

„Žao mi je što smo izgubile, nisam očekivala ovakav ishod. Irina i ja smo dobar par, iako igramo prvi put zajedno. Imale smo šansu, krenule smo dobro meč, drugi set smo bile malo opuštenije i protivnice su igrale mnogo bolje. Imale su i sreće jer su pogađale dosta linija, ja sam dala sve od sebe i sigurna sam da je i moja partnerka. U trećem setu nismo smele da izgubimo Irinin servis, mislim da je to bilo presudno. Bili su teški uslovi jer je vetar duvao non stop u svim mogućim pravcima ne samo u jednom. Teško je kontrolisati loptu, pogotovo što protivnice daju dodatan pritisak“, počela je Stojanović za Nova.rs.

Slično misli i rumunska teniserka.

„Mislim da smo prvi set i prvi deo drugog odigrale veoma dobro, bile smo agresivne, radile naše stvari. U drugom setu sam izgubila svoj servis na, čini mi se, 4:3. Nekoliko poena smo izgubile veoma lako i od tog trenutka se sve malo okrenulo. Veoma sam razočarana rezultatom, ali istovremeno mislim da smo se veoma jako borile da se vratimo u ritam od 2:5 je bilo teško.“

Govorila je Begu i da li će nastaviti saradnju. U tom trenutku su se pogledale, a onda je usledilo i:

„Pričaćemo o tome, probali smo na Australijan openu.“

Nina je pojasnila i kako je protekla predsezona, ali i šta planira da radi ove godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Prioritet mi je singl i nakon Australije ću se fokusirati na singl turnire. Prethodnih šest, sedam meseci nisam igrala jer sam bila povređena od Olimpijskih igara. Imala sam velike poteškoće, bila sam tri meseca van terena bez ikakvog treniranja, potom sam se vratila, odigrala jedan manji turnir, odigrala par mečeva i ponovo se povredila.

Ponovo sam napravila dužu pauzu. Sve to vreme sam radila fitnes treninge, nisam bila skroz van forme, ali svakako mi je teren nedostajao. U decembru sam odlučila da umesto još mesec dana priprema odigram dva turnira u Francuskoj da bih uhvatila bar neki ritam za Australiju. U suprotnom se ne bih takmičila četiri, pet meseci što je veoma velika pauza za grend slem, što se tiče turnira nakon Australije planiram da se posvetim singlu. Ako budem imala mogućnosti da odigram kvalifikacije za neki turnir WTA 250 možda odigram i dubl“, poručila je Nina.

U nekoliko navrata je neko od navijača dobacivao „Go Nina„, a bilo je i srpskih zastava na tribinama.

„Malčice sam čula samo, možda dva ili tri puta. Videla sam našu zastavu, što mi je jako drago da vidim ljude koji ovde žive i koji nas podržavaju. Meni to mnogo znači jer nemam često priliku da vidim da me podržavaju, ali je neverovatan osećaj. Ovde sam da podržim i druge naše igrače, trenutno muškarce i moju koleginicu Aleksandaru (Krunić).“

Pojasnila je Begu i kako iz ugla igračice izgledaju sva prava koja se moraju poštovati u Melburnu.

„Ne mislim da je situacija loša, samo je dovoljno da si vakcinisan i da odradiš test kada dođeš ovde. Mislim da su restrikcije mnogo manje nego prošle godine, pa ne može ni da se uporedi. Možete da idete u restorane, da uživate u gradu i zemlji“, završila je Begu.

BONUS VIDEO Filip Krajinović za Nova.rs: Odigrao sam jedan od najgorih mečeva u karijeri 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar