Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Miomir Kecmanović je već sada plasmanom u treće kolo Australijan opena napravio uspeh karijere na grend slemu, ali deluje da ne planira da se na tome zaustavi.

Foto: Nova.rs

Savladao je Tomija Pola sa 7:6(7), 7:5, 7:6(8) i to pokazujući pravi karakter pobednika. Ovog puta je ostajao miran u situacijama u kojima bi ranije potpuno potonuo.

PROČITAJTE JOŠ

Deluje da Kecmanović može dodatno da popravi svoj rezultat, već u petak protiv Lorenca Sonega, trenutno 26. na svetu, u 3. kolu Australijan opena.

„Odigrao sam najbolje kada je bilo najznačajnije. Ne osećam nikakav pritisak, trebalo je da igram protiv najboljeg na svetu, a onda sam dobio priliku da igram u trećoj rundi. Igram bez pritiska. Veoma smo dobri prijatelji Sonego i ja, igrali smo mnogo puta i uvek je bio to težak meč, tako će biti i sada. Znam da je dobio poslednja dva puta, pa se nadam da će ovaj otići na moju stranu“, poručio je Kecmanović.

Uporedio je Sonega i sebe.

„Što se tiče napretka, mislim da on ima prednost jer je sada u Top 30 i igrao je finale turnira 500. Što se tiče igre, znam da ima veoma dobar forhend, dobro servira. Uvek mi je bilo teško sa njim, uvek smo igrali tri seta preko dva, pa i tri sata. Neće biti lako, ali sam spreman za to.“

Istakao je da i dalje ima dovoljno snage, iako je igrao i dubl u Melburnu.

„Dobro sam, nisam puno istrošio iako je bio naporan meč u singlu. Dobro sam se spremio kondiciono, ne padaju mi toliko teško ovakvi mečevi. Radio sam na svemu, ali se najviše pokazalo danas kada je najviše trebalo. Sve je išlo u mom smeru kada je bilo najbitnije, opet bukvalno poen ili dva da su otišli kontra došlo bi se do četvrtog, možda i petog seta. Drago mi je da sam uspevao u tim momentima da budem bolji. Dosta se razlikuje kako sam igrao ranije i sada, ovog puta će to biti potpuno drugačiji meč nego pre dve godine na travi. Sada sam bolje fizički spreman i drugačije razmišljam na terenu. Mogu da pobedim ako budem igrao dobro, neće biti lako, ali verujem da mogu.“

Podvukao je kako je promenio način na koji razmišlja na terenu.

Foto: EPA-EFE/JASON O’BRIEN

„Prethodna godina je bila baš teška, stvari nisu išle kao što sam zamislio. Možda se sada sve vraća, drugačije ulazim i sa novom verom i željom da ispravim prošlu godinu i da pokažem da pripadam tu. Na razmišljanje je najviše uticao trener David Nalbandijan, to je promenio kod mene, ranije sam imao jednoličnu igru. Kada ne ide nešto nisam imao na šta drugo da se oslonim, sada imam plan A, B i C, mnogo stvari koje mogu da isprobam pre nego što moram ne znam šta da radim“, poručio je Kecmanović.

Još jednom je naglasio zbog čega je nemoguće da se ovde desi bojkot igrača zbog Novaka Đokovića kao pre 50 godina zbog Nikole Pilića na Vimbldonu.

„Dosta igrača zavisi od ovakvih turnira i ne žele da izgube to zarad nekoga sa kim možda ne dele mišljenje, a možda ga i ne vole, to stvarno ne znam. Dosta igrača ima porodice koje zavise od toga, dok se ili ne promeni da i slabije rangirani imaju više novca i da imaju neku sigurnost, do toga ne može da dođe.“

Pojasnio je zbog čega mu je posebno laknulo.

„Ne razmišljam da je treće kolo jer sam prvi put ovde. Igram već tri godine na grend slemovima i stalno sam gubio u drugom kolu, malo mi je pao kamen sa srca da sam konačno uspeo da probijem to i da uđem u treće kolo“, završio je Kecmanović.

BONUS VIDEO Kecmanović sa navijačima posle pobede u 1. kolu Australijan opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar