Foto: Nova.rs

Treći dan Australijan opena je iza nas, Srbija je imala svoje predstavnike u Melburnu, odličan je bio Miomir Kecmanović, kao i specijalni izveštač Nova.rs koji vam donosi sve detalje sa lica mesta.

Foto: Nova.rs

Treći dan Australijan opena rezervisan je za Miomira Kecmanovića (pobedio favorita) i Dušana Lajovića (eliminisan), a Srbija ima predstavnike i u dublu.

PROČITAJTE JOŠ

Nina Stojanović i Irina Begu poražene su na startu turnira nažalost, nisu sreće imali ni Laslo Đere i Stefano Travalja, bolji od njih su bili Karbaljes Baena i Gaston sa 6:2, 6:3. U dublu je igrao i Kecmanović sa Nikolozom Basilašvilijem, i očekivano su izgubili od Rama i Solzberija (drugi nosioci) sa 6:3, 6:3 za 58 minuta.

Rafael Nadal i Aleksandar Zverev glavne su zvezde današnjeg programa na turniru, a Novak Đoković važna je tema i danas, iako je prošlo nekoliko dana od deportacije.

Rezultati – Muški singl

Rezultati – Ženski singl

KRAJ ZA DANAS

To bi bilo sve za današnji blog, novo druženje zakazujemo za četvrtak, krećemo takođe rano ujutru…

14.04 Spremite se sutra za ludilo, Kirjos ide na Medvedeva

Četvrtog dana Australijan opena, u četvrtak će na teren izaći i petorica srpskih tenisera u dubl konkurenciji, a najveću pažnju privući će definitivno Nik Kirjos i Danil Medvedev.

13.35 Kecmanović o uspehu karijere i zašto nema bojkota zbog Novaka

Miomir Kecmanović je već sada plasmanom u treće kolo Australijan opena napravio uspeh karijere na grend slemu, deluje da ne planira da se na tome zaustavi, a otkrio je i zašto ne može da bude bojkota turnira zbog Novaka Đokovića nalik onom na Vimbldonu pre skoro 50 godina zbog Nikole Pilića.

12.47 Zverev prošao bez izgubljenog seta

Aleksandar Zverev ni u drugom kolu nije izgubio set, savladao je Džona Milmana sa 6:4, 6:4, 6:0 za nepuna dva sata i u narednoj rundi ga čeka Radu Albot.

12.43 Magija Monfisa

Poslednji meč dana u muškom singlu igra Gael Monfis protiv Bublika, Francuz je poznat kao šoumen a sada je prikazao magiju – neverovatno šta je sve stigao, vratio je lopticu i kroz noge, i na kraju došao do poena. Dobio je prvi set 6:1, u drugom je trenutno 4:0 za Monfisa.

12.30 Đoković viđen na Kalemegdanu, otišao u crkvu na Bogojavljenje 

Poznato je da je Novak rešio da naredni period provede u Beogradu, a danas, na Bogojavljenje, otišao je na liturgiju do crkve Ružica na Kalemegdanu i potom se uz osmeh slikao sa građanima.

12.12 Vrtoglav rast Đokovića na instagramu

Novak je postao je sve praćeniji, iako ga nema na Australijan openu – zbog svega što se desilo u prethodnih 10 dana, otišao je na 10 miliona pratilaca na instagramu uz prilično veliki skok.

11.15 – Imamo najluđi meč dana

Sebastijan Korda i Koranten Mute možda nisu odigrali najkvalitetniji meč Australijan opena, ali jedan od zanimljivijih sigurno jesu.

Bio je to maraton od čak četiri sata i 49 minuta, u kom je bilo mnogo preokreta i nadmudrivanja, oscilacija, a na kraju je Korda prošao dalje sa 3:6, 6:4, 6:7 (2), 7:5, 7:6 (6).

Ovako je to proslavio:

Foto Twitter.com

10.31 Osaka furiozno do trijumfa

Kako je samo Naomi Osaka razbila Breng, u prvom setu joj nije prepustila ni gem, u drugom je bilo 6:4, pa je za svega 66 minuta završila posao.

Japanka sada ima učinak 5-0 ove godine i u narednoj rundi igraće protiv Amande Anisimove koja takođe ne zna za poraz, slavila je na svih sedam mečeva u 2022.

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

10.26 Kecmanović ispao u dublu

Odlično ide Miomiru Kecmanoviću u singlu, nije izgubio set u prva dva kola, a u dublu je poražen na startu takmičenja. U paru sa Nikolozom Basilašvilijem izgubio je od drugih nosilaca, Rama i Solzberija sa 6:3, 6:3 za 58 minuta. Nije bilo realno da urade nešto više protiv favorizovanih rivala, a posle trijumfa u singlu istog dana.

10.08 Au, šta radi Osaka, 6:0

Čudesan prvi set odigrala je Naomi Osaka i za samo 20 minuta bez izgubljenog gema je razbila Amerikanku Medison Brengl. U drugom setu je rezultat 3:3.

9.55 Sutra se saznaje zašto je Novak deportovan

Đoković trenutno boravi u Beogradu, a Federalni sud Australije konačno će sutra saopštiti razloge deportacije, odnosno za ukidanje vize.

8.42 – Lajović o teškim trenucima i zastavi sa Novakom

Dušan Lajović završio je takmičenje na Australijan openu porazom u drugom kolu od Karlosa Alkaraza sa 6:2, 6:1, 7:5, a nakon susreta je podelio prve utiske.

8.40 – Nadal indirektno prozvao Novaka

Rafa je rekao da više neće govoriti o Novaku, ali ga je indirektno prozvao novom izjavom o vakcinaciji.

7.48 – Kozlov usporio Beretinija

Italijan je pobedio sa 6:1, 4:6, 6:4, 6:1. Bilo je drame zbog drugog seta koji je pripao 169. igraču sveta, ali je finalista Vimbldona brzo odagnao sumnje i sprečio bilo kakve naznake senzacije.

7.23 – Protest ispred teniskog kompleksa

Priča o Novaku se polako stišava, ali se pojedinci i dalje bore za prava zatočenih imigranata koji su ostali u ozloglašenom hotelu.

Nije dozvoljeno unošenje transparenata u teniski kompleks, pa su ispred njega pojedini protestovali uz parole podrške ljudima koji su zatočeni čak i po devet godina.

„Tortura izbeglica nije igra, oslobodite ih“, stajalo je na transparentu.

7.00 – Poraz Lajovića

Karlos Alkaraz potvrdio je da je pred njim blistava karijera – španski 18-godišnjak bio je ubedljiv protiv Dušana Lajovića.

Alkaraz, 31. nosilac Australijan opena, pobedio je Lajovića u 2. kolu turnira sa 6:2, 6:1, 7:5 za samo dva sata igre.

6.42 – Pobeda Nadala

Rafa je deklasirao još jednog rivala, Hanfman je pao sa 6:2, 6:3, 6:4.

Foto Tanjug-AP Photo/Hamish Blair

6.24 – Teniserka igrala do ivice iznemoglosti

U ženskoj konkurenciji, dan je obeležila herojska borba Harmoni Tan, koja je želela da završi meč iako je bila na ivici iscrpljenosti. Na kraju je poslušala sudijske savete i predala meč, izneli su je u kolicima.

5.52 – Nadal bez milosti

Rafa protiv Hanfmana vodi sa 6:2, 6:3, na pragu je pobede.

5.34 –  Velika pobeda Kecmanovića

Pobedio je Miomir favorita, 41. igrača sveta, Tomija Pola, i to sa 3-0 u setovima!

5.15 – Lajović gubi, Kecmanović gazi!

Trenutno Miomir Kecmanović vodi protiv Pola sa 7:6, 7:5, 6:6 (3)! Lajoviću ne ide dobro protiv Alkaraza, koji je startovao sa 4:1.

BONUS VIDEO Snimci Novaka Đokovića u avionu i na dolaznom terminalu Aerodroma Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare