Marin Čilić
Marin Čilić; Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Australijan open ostao je bez još jednog grend slem šampiona. Marin Čilić je poražen nakon velike borbe protiv Feliksa Ože-Alijasima (2:6, 7:6(7), 6:2, 7:6(4)), ali je početak sezone bio i te kako dobar.

Foto: Nova.rs

Hrvatski teniser je uspeo da dođe do polufinala prvog, kasnije i drugog turnira u Adelejdu. Nakon toga su usledile i tri pobede na Australijan openu, a treću je izvojevao u sjajnom duelu sa Andrejem Rubljovim sa 7:5, 7:6(3), 3:6, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

Zato je Čilić prilično zadovoljan kako je započeo sezonu.

„Jako dobar i pozitivan uvod u novu sezonu. Zadovoljan sam turnejom u Australiji, bilo je sve jako dobro, moram da priznam šest mečeva u Adelejdu i ovih četiri, od ukupno 10 mečeva bih istakao set ili dva da nisam odigrao na pravom nivou. Time sam jako inspirisan uz sjajan završetak prošle sezone. Veselim se startu ove, ali ostaje mala žal zbog poraza. Gledajući objektivno, Feliks je odigrao fenomenalan meč, pogledao sam malo statistiku, postigao sam više asova od njega, ali velika razlika je bila na kraju u riternima na njegov prvi servis. Tu je napravio ogromnu razliku, tokom celog meča nisam pronašao pravi način da uđem u njegove servis gemove“, odgovorio je Čilić na pitanje Nova.rs.

Osvajač 20 ATP trofeja ne postavlja ciljeve u ovoj sezoni, ali i objašnjava šta će prvo pokušati da uradi.

„Gledam korak po korak. Bilo mi je strašno bitno da uđem dobro u sezonu sa sjajnim mečevima i u tome sam uspeo. Naredni korak je da se plasiram u najboljih 20, a onda da to postepeno nadograđujem. Teško je nešto naručivati oko renkinga i pucati visoko, duga je sezona. Ako nastavim da igram u ovakvom ritmu sigurno ću biti prezadovoljan sezonom.“

Marin Čilić
Marin Čilić; Foto: Tanjug/AP Photo/Simon Baker

Turnir u Melburnu su obeležile i brojne kontroverze. Najpre oko Novaka Đokovića i zabrani da na kraju nastupi na turniru, zatim je i Aleksander Zverev govorio da igrače ne testiraju redovno. Bilo su to samo dve od mnogih priča koje su odvratile pažnju publike od same igre, a Čilić, trenutno 27. igrač planete, smatra da se o tome i previše pričalo.

„Svako pristupa individualno svojoj pripremi za turnir, meni su bila dva turnira u Adelejdu sjajna priprema, malo od Melburna, malo od očiju, od medija i dobri mečevi. Dosta, čak i previše se pričalo o stvarima koje ne uključuju tenis, to je dosta pokvarilo pozitivne slike o samom Australijan openu i celokupnom tenisu, ali šta je tu je. Za mene je ovo bio pozitivan turnir, pozitivan start sezone, videćemo kako će se odvijati nastavak, da li će svuda biti ovakvi principi da moraju da budu svi vakcinisani ili ne. Držim fokus na sebe i da održim ovaj ritam“, završio je Čilić nakon pitanja Nova.rs.

BONUS VIDEO Eksplozija navijača na meču Nika Kirjosa i Danila Medvedeva

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar