Nataša Pavlović je u emisiji "Praktična žena" ugostila Mariju i Ivicu Sertić iz Zagreba koji su pokazali kako se pravi savršeni Švarcvald kolač.

Kako se pravi jedna od omiljenih poslastica u Srbiji? Detaljno upustvo možete pogledati u videu na početku.

Sastojci:

6 žumanaca

6 belanaca

180 g šećera

150 g mlevenih oraha

2 kašike oštrog brašna

1 kašika kakaa

1/2 praška za pecivo

još:

1 kompot od višanja

3 kašike gustina

100 g šećera

500 ml slatke pavlake

Priprema:

Švarcvald kolač
Foto: Praktična žena

Žumanca umutiti sa šećerom, zatim dodati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo. Od belanaca napraviti sneg, te sve pomešati sa prvom smesom.
Koru peći 15ak minuta na 200 stepeni.

Ocediti višnje, a sok prebaciti u posudu i kuvati sa gustinom i šećerom dok se ne stvori želatina.

Biskvit se može natopiti s malo ruma, mada je sočan tako da i nije potrebno ukoliko ne želite.

Želatinu staviti na još toplu koru i poređati višnje na nju.

Malo ohladiti, pa staviti šlag i posipati čokoladnim mrvicama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar