Nataša Pavlović je u emisiji "Praktična žena" ugostila Mariju i Ivicu Sertić iz Zagreba koji su pokazali kako se pravi savršeni Švarcvald kolač.
Kako se pravi jedna od omiljenih poslastica u Srbiji? Detaljno upustvo možete pogledati u videu na početku.
6 žumanaca
6 belanaca
180 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 kašike oštrog brašna
1 kašika kakaa
1/2 praška za pecivo
još:
1 kompot od višanja
3 kašike gustina
100 g šećera
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Žumanca umutiti sa šećerom, zatim dodati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo. Od belanaca napraviti sneg, te sve pomešati sa prvom smesom.
Koru peći 15ak minuta na 200 stepeni.
Ocediti višnje, a sok prebaciti u posudu i kuvati sa gustinom i šećerom dok se ne stvori želatina.
Biskvit se može natopiti s malo ruma, mada je sočan tako da i nije potrebno ukoliko ne želite.
Želatinu staviti na još toplu koru i poređati višnje na nju.
Malo ohladiti, pa staviti šlag i posipati čokoladnim mrvicama.