Pogledajte recept za belu lešnik tortu iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

Za koru (x4)

4 belanceta

4 kašika šećera

4 kašike mlevenih lešnika

1 kašika brašna

Za fil

12 žumanaca

14 kašika šećera

4 kašike brašna

500 ml mleka

200 g margarina

500 g slatke pavlake

10 kašika seckanih lešnika

dekoracija

šlag

Pročitajte još:

Priprema:

Peku se 4 kore posebno.

Za jednu potrebno je umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, a zatim lagano umešati lešnike i brašno. Koru peći 12 do 15 minuta na 200 stepeni.

Fil:

12 žumanaca umutiti sa 14 kašika šećera da budu fina i penasta, pa u to dodati 4 kašike brašna i 500 ml mleka. Fil kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje. Na kraju kad se skuva bude gust. Umutiti mikserom da ne ostanu grudvice. Ostaviti fil da se ohladi. Ohlađen fil sastaviti sa umućenim margarinom. Umutiti još slatku pavlaku u koju dodajemo 10 kašika krupnije samlevenog ili seckanog lešnika. Ređamo koru-žuti fil-fil od slatke pavlake i lešnika dok ne potrošite materijal. Dekorisati šlagom.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar