Pogledajte recept za punjenje ligne iz emisije Praktična žena.

Punjene lignje

Sastojci:

1/2 ljubičastog luka

2-3 čena belog

malo peršuna

3 pune kašike kuvanog pirinča

malo soli i bibera

maslinovo ulje

Prilog

300-400 g spanaća

3-4 čena belog luka

30 ml maslinovog ulja

so

Praktična žena – Punjene lignje Pscreen 01

Priprema:

Za lignje-malo maslinovog ulja zagrejte pa dodajte luk i beli luk. Dinstajte na laganoj temperaturi dok ne postane staklasto. Onda dodajte sitno iseckane pipke lignji. Pržite ih1-2min na šporetu dok ne pobele pa dodajte pirinač i peršun, posolite, pobiberite i dobro izmešajte.

Onda to prebacite u dresir kesu i punite lignje. Napunjene lignje zatvorite čačkalicom. Njih pržite na zagrejanom tiganju na najjačoj temperaturi par minuta dok ne pobele i skroz promene boju.

#related-news_0

Na kraju, po želji, možete ih posuti sa malo maslinovog ulja u koje ste stavili peršun i beli luk.

Za prilog: Spanać obariti i procediti pa dodati usitnjen beli luk, maslinovo ulje i so. Sve dobro promešati i poslužiti uz glavno jelo.

Detaljan postupak pogledajte u vidu s početka videa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar