Pogledajte recept za punjenje ligne iz emisije Praktična žena.
1/2 ljubičastog luka
2-3 čena belog
malo peršuna
3 pune kašike kuvanog pirinča
malo soli i bibera
maslinovo ulje
300-400 g spanaća
3-4 čena belog luka
30 ml maslinovog ulja
so
Za lignje-malo maslinovog ulja zagrejte pa dodajte luk i beli luk. Dinstajte na laganoj temperaturi dok ne postane staklasto. Onda dodajte sitno iseckane pipke lignji. Pržite ih1-2min na šporetu dok ne pobele pa dodajte pirinač i peršun, posolite, pobiberite i dobro izmešajte.
Onda to prebacite u dresir kesu i punite lignje. Napunjene lignje zatvorite čačkalicom. Njih pržite na zagrejanom tiganju na najjačoj temperaturi par minuta dok ne pobele i skroz promene boju.
#related-news_0
Na kraju, po želji, možete ih posuti sa malo maslinovog ulja u koje ste stavili peršun i beli luk.
Za prilog: Spanać obariti i procediti pa dodati usitnjen beli luk, maslinovo ulje i so. Sve dobro promešati i poslužiti uz glavno jelo.
Detaljan postupak pogledajte u vidu s početka videa.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar