Pogledajte recept za kadaif zamotuljak iz emisije Praktična žena.
Sastojci:
-2 velike šolje kadaifa (oko 200 g)
-100-120 g putera
vanil fil
-1 l mleka
-1 šolja šećera
-1 šolja oštrog brašna
-oko 100 g putera
-80 g bele čokolade
jagoda fil
-200 g šlaga
-200 ml mleka
-300 g jagoda
Priprema:
Kadaif malo naseckajte a zatim ga propržite do zlatno žute boje.. Ovako pripremljen kadaif rasporedite na dno veće tepsije.četvrtastog oblika.
Za fil u šerpi izmešati mleko, šećer i brašno i kuvati na slaboj vatri dok ne proključa uz stalno mešanje. Kada je proključalo kuvajte još 2 minuta, a zatim sklonite sa vatre. U vruć fil umešajte puter i belu čokoladu i mešajte dok se sve ne sjedini. Vruć fil preliti preko kadaifa i stavite kolač na pola sata u frižider da se stegne. Za to vreme dok se kolač hladi naseckajte jagode na kockice. Umutite šlag sa mlekom pa mu dodajte seckane jagode. Šlag premazati preko vanil fila i ponovo odložite u frižider na hlađenje oko pola sata. Ohlađen kolač isecite na trake i urolajte polako. Urolan zamotuljak stavite na tanjir i ukrasite jagodama.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar