„Pet dana pre ove fotografije pokušala sam da se ubijem“

Zdravlje 16. mar. 202112:14
Podeli:
Foto:Instagram/elunedanderson

Podstaknuta reakcijama na ispovest Megan Markl, koja je u intervjuu Opri između ostalog pričala o depresiji i razmišljanjima o samoubistvu, jedna studentkinja objavila je fotografiju na kojoj je doterana i nasmejana, koju koristi kao profilku na društvenim mrežama. "Pet dana pre nego što je snimljena, pokušala sam da se ubijem", otkrila je.

Eli Anderson ima 21 godinu i studentkinja je Liverpul univerziteta. Kad je pročitala komentare na ispovest Megan Markl, koji su išli u pravcu: „kako neko ko razmišlja o samoubistvu može da se našminka, obuče večernju haljinu i ode u Rojal Albert Hol“; hrabro je okačila na Tviter jednu od svojih najlepših fotografija, nastalu u jednom od njenih najtežih perioda.

„Pokušala sam samoubistvo pet dana pre nego što je snimljena ova fotografija. Samoubistvo nema izgled“, napisala je Eli.

Na dan kad je fotografija snimljena, Eli je slavila dve godine veze sa njenim dečkom, otišli su na večeru u fensi restoran u Birmingemu. Za tu priliku, nabacila je seksi crvenu haljinu i osmeh, ali samo pet dana ranije zaključala se u svojoj sobi u studentskom domu i po drugi put pokušala da se ubije.

„Prolazila sam kroz stvarno težak period. Dobijala sam poruke na Tviteru u kojima su mi poručivali da treba da se ubijem, a jedan čovek mi je poslao tri poruke u kojim je do detalja opisao kako bi me silovao. Sve mi se nagomilalo i bilo me je tako sramota, krila sam se u krevetu i bila sama sa sobom nekoliko dana. Bila mi je potrebna sva snaga da objasnim sebi da je to pogrešno i da ne bih trebala da do kraja izvedem svoj plan“, ispričala je Eli za Wales online.

Pročitajte još:

Eli je imala traumatično detinjstvo, otuđena od majke. Prvi put je pokušala samoubistvo kad je imala samo 13 godina. U prvoj godini studija dijagnostifikovan joj je anksiozni poremećaj, koji od tada drži pod kontrolom lekovima i psihoterapijom.

„Kad smo bili mali učili su nas da ne pričamo šta nam se kod kuće dešava“, kaže Eli. „Morala sam da naučim da stavljam masku, jer šta je alternativa? Morala sam da se osmehnem, obučem haljinu i našminkam. Jer alternativa je depresija i ne biti ovde. Uvek je lakše odustati ili ostati u krevetu, ima dana kada se i sakrijem, ali većinu vremena suočavam se sa svetom sa osmehom.“

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar