Podeli
Foto: Printscreen/Facebook/federalna.ba

Zlatko Anđelić iz Kiseljaka pobedio je kovid 19 posle čak 93 dana provedena u bolnici, od čega je 27 bio na respiratoru, a preživeo je i kliničku smrt.

Kako izveštava bosanskohercegovačka Federalna televizija, prenoseći reči lekara – radi se o pomernaju granica u borbi s opasnim virusom.

Iako teškog i nesigurnog koraka zbog telesne slabosti, pedesetogodišnji Anđelić je, s osmehom na licu, u pratnji porodice napustio hrvatsku bolnicu Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, piše Jutranji.

U izjavi za Federalnu televiziju rekao je da je pogrešio jer se u junu kasno javio lekarima.

Pročitajte još:

“Nažalost, mislim da će koronu morati svako preboleti, samo je moj savet, na prvi simptom ne čekati nikoga, ne slušati nikoga, nego pravac doktor. Ja sam se zapustio, sabralo se desetak dana, a to je bilo već kasno”, rekao je Anđelić. Pozvao je sve da budu odgovorni, pridržavaju se mera i čuvaju zdravlje.

Anđelić je više od tri meseca proveo u bolnicama, nekoliko puta je stavljan i skidan s respiratora, na kojem je proveo dvadeset i sedam dana, preživeo je kliničku smrt i ostao živ.

“Moglo bi se reći da je Zlatko pomerio neke standarde. Sve moguće komplikacije koje je neko mogao da razvije na respiratoru, bile su prisutne kod Zlatka”, rekao je šef anestezije bolnice u Novoj Biloj dr Marko Androšević.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar