Foto: Shutterstock

Najpovoljnije šoping ture.

Možda nam je nekad „šoping u Trstu“ zvučao kao jugonostalgični mit i delovalo je bez veze da neko putuje u inostranstvo samo da bi posetio neki autlet, ali u kontekstu aktuelnih poskupljenja i sve jasnijih pokazatelja da su kod nas cene značajno više nego napolju (i to ne samo kad je garderoba u pitanju, već i osnovne životne namirnice) šoping ture sve više imaju smisla. Znaju to i agencije, pa je u njihovim ponudama sve više ti povoljnih aranžmana za kratka putovanja po komšiluku s obaveznim stanicama kod poznatih tržnih centara.

Često te ture i ne uključuju noćenje u hotelskom smeštaju, već se ide na noćni prevoz kako bi akcija ispala što povoljnija, mada ima i onih koje zainteresovanima ostavljaju dovoljno prostora za lep obilazak nekog grada s vodičem, fakultativne izlete…

Proverili smo koja su se mesta ove jeseni izdvojila kao najbolje opcije za šoping ture iz Srbije.

Trst

Trst ostaje na vrhu liste kao jedna od glavnih asocijacija za šoping u inostranstvu. Travelino ima turu od 45 evra koja ide do autlet centra u blizini mesta Palmanova, koji je veoma poznat u Evropi, ali daje i slobodno vreme za upoznavanje Trsta, šetnju, uživanje pored mora. Imate ceo jedan dan, uz dve noćne vožnje autobusom. Lavli travel ima sličan aranžman od 39 evra po osobi.

Beč i Parndorf

Šoping vikend – Beč i Parndorf za 39 evra po osobi organizuje agencija Travel 4 you i daje svoj fleksibilan program putovanja – prvo se „obilazi“ autlet Pandorf gde putnici imaju tri sata za kupovinu, a ko želi može tu da ostane ceo dan; ostali idu u Beč, gde je organizovano panoramsko razgledanje grada i fakultativni odlazak do dvorca Šenbrun, uz slobodno popodne u centru grada. Uveče se kreće nazad u Srbiju, a usput staje po putnike koji su ostali u Parndorfu. Lavli travel s druge strane ima samo Šoping u Parndorfu za 35 evra s mogućnošću fakultativnog odlaska u Beč na kafu i saher tortu.

Pročitajte još:

Grac

U blizini Graca je smešten Shopping City Seiersberg sa preko 250 prodavnica modnih i sportskih marki, poznatih robnih lanaca za opremanje stana, i još mnogo toga. U sklopu aranžmana Lavli travela od 39 evra možete ceo dan provesti istražujući ga, a možete i nastaviti ka Gracu koji ćete u pratnji vodiča upoznati za samo nekoliko sati.

Segedin

Jednodnevni izlet u Segedin ove jeseni vas neće koštati više od 16 evra po osobi, koliko je u organizaciji Mayak toursa ili Hedonic travela. A pored odlaska do hipermarketa Auchan, Metro, Praktiker, uključuje i odlazak u wellness centar, razgledanje grada sa vodičem i slobodno vreme u centru Segedina. Jungman Travel ima i produženu varijantu s jednim noćenjem s doručkom na salašu ili u vili na Paliću za 50 evra – obilazi se i Subotica, šeta se po Paliću, fakultativno ide u banju i, naravno, u tržni centar Arkad.

Solun

Solun je na mapi šoping tura, mada su obično ti aranžmani malo duži i malo skuplji jer uključuju dva ili tri noćenja u hotelu. Ipak, niški Nitravel ima promo ponudu za Solun – autobuski prevoz i troškovi organizacije putovanja za 31 evro po osobi. Predviđena je noćna vožnja iz Niša, odlazak do tržnog centra Cosmos Mediterraneo ujutru, popodne panoramsko razgledanje grada, a u večernjim časovima polazak za Srbiju i opet noćna vožnja.

Temišvar

Izlet u Temišvar preko Lavli travela košta 13 evra po osobi i traje jedan dan. Kreće se rano ujutru, prvo se obilazi grad, fakultativno ide na ručak u restoran „Karađorđe“, a šoping deo je „pokriven“ kroz individualni odlazak u „Iulius Mall“, jedan od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope.

Pročitajte još:

Sofija

Ako mislite da „skoknete“ do Sofije da kupite nešto, i to je prilično povoljno, Big star ima ove jeseni u ponudi izlet od 1.700 dinara. U Sofiju se dolazi u prepodnevnim časovima, a nakon doručka, šetnje i šopinga u centru grada, ide se do tržnog centra The Mall, koji je jedan od najvećih u našim krajevima sa preko 120 prodavnica i popustima tokom cele godine. Nakon toga se ide i do Jambo-a, koji nudi širok asortiman igračaka, stvari za uređenje doma… Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima.

***

Bonus video: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar