Foto:Shutterstock, Promo

Obećavaju uštedu, a na kraju platite više.

Kod nas ima mnogo sajtova preko kojih možete da kupite kupone i ostvarite popuste na različite proizvode i usluge, pa i putovanja. Međutim, ne treba im verovati samo na osnovu onoga što vidite kao specijalnu ponudu – kako se ispostavilo ušteda može da bude minimalna (u prevodu – ne vredi „cimanja“), a ponekad ćete s kuponom na kraju platiti i više nego da ste odišli direktno na adresu.

U to smo se uverili pretražujući ponude ovih sajtova za kraća putovanja po Evropi – gotovo nijedno se ne isplati naročito u poređenju sa „regularnim“ aranžmanom na sajtu turističke agencije koja se tu reklamira.

Pročitajte još:

Na sajtu KupiMe.com kupon za produženi vikend u Beču i Budimpešti košta 1.175 dinara plus 119 evra (dva noćenja sa doručkom i prevoz autobusom), a kad pogledate na sajtu navedene agencije vidite da je cena tog aranžmana 129 evra.

Foto: Promo

*

Foto: Promo

Ekstrapopusti.rs obećava „neverovatan popust“ uz njihove besplatne kupone – Salzburg možete obići za 149 evra (pet dana, dva noćenja), Rimini za 99 evra – isto toliko ćete platiti i direktno u agenciji.

Međutim, ima i gorih „akcija“.

Sa Kupoman kuponom od 490 dinara putovanje u Budimpeštu (prevoz i jedno noćenje s doručkom u hotelu s tri zvezdice) plaćate 65 evra – inače je cena tog aranžmana po osobi preko agencije 69 evra, pa to i nije neka ušteda.

Foto: Promo

*

Foto: Promo

Vaučer za Istanbul je 850 dinara što vam omogućava da za 99 evra dobijete aranžman (prevoz + dva noćenja) od 105 evra; a za 990 dinara će vas putovanje u Toskanu (2 noćenja + prevoz), koje inače košta 129 evra, koštati „samo“ 125.

Foto: Promo

*

Foto: Promo

A ako biste u Sarajevo i Mostar – na sajtu agencije aranžman košta 55 evra, dok ćete preko sajtova za popuste morati da dodate još 500, odnosno 550 dinara dinara.

Pogledajte ovu „super“ ponudu…

Foto: Promo

*

Foto: Promo

A evo i zvanične, na sajtu agencije koja je navedena.

Foto: Promo

Uostalom, pogledajte malo i uverite se sami – sve je transparentno, računica je jasna, jedino je pitanje: ko je ovde lud?

Pročitajte još:

***

Bonus video: Podcast Život na srpskom – Igor Šćepanović (Šćepine vragolije)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare