Zakintos
Zakintos; Foto: Borges Samuel / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ne odustajete od grčkih ostrva čak ni na startu sezone, možda vam pri izboru destinacije znači lista onih gde je more obično malo toplije.

Po pravilu je more oko ostrva hladnije nego na plažama kopnenog dela, pa ako vam je bitno da voda bude dovoljno topla da možete satima da plivate, izabraćete neku od ovih plaža. Ipak, ako ne odustajete od uživanja na grčkim ostrvima, sajt Grčka info po iskustvu svojih pratilaca izdvaja ona sa najtoplijim morem.

Amuljani

Amuljani je jedino naseljeno ostrvo Halkidikija, koje krije rajske plaže i netaknutu prirodu, ali je zbog nedostatka ostalih sadržaja često izbor samo za izlete. Temperaturu neodoljivo tirkiznog mora koje zapljuskuje Amuljani više članova je čak opisalo kao ,,neprijatno toplo’’.

Evia

Zbog izvora vrele vode u banji Edipsos na Eviji more je veoma toplo. Voda temparature od 30 do 70 stepeni izvire iz kamena na obali mora. Prirodni bazenčići sa toplom vodom i lepi vodopadi sa stena u plićaku, prava su meka za turiste.

Pročitajte još:

Rodos

Ostrvo vitezova jedna je od najglamuroznijih destinacija u Grčkoj, sa neprocenjivim kulturnim i istorijskim nasleđem, čuvenim Starim Gradom u kome je vreme stalo, romantičnim selima i vidikovcima, i očaravajućim plažama.

Skopelos

Poznat kao ostrvo na kome je sniman holivuski hit ,,Mamma Mia!’’, bogatstvo Skopelosa leži u njegovim nepreglednim šumama i prelepim plažama sa toplim morem, pa predstavlja pravu oazu mira za sve koji odmor žele da iskoriste samo za opuštanje u uživanje u prirodi.

Pročitajte još:

Zakintos

Zakintos je dom čuvene Navagio plaže, ali ovde ne treba očekivati jako toplu vodu, kao ni na mnogim drugim plažama širom ostrva jer su, iako magične, često zaklonjene visokim belim stenama. No, more je zaista pretoplo u Laganasu, epicentru noćnog provoda na ostrvu, pretežno zbog, čini se, beskrajno dugačkog plićaka.

Saronska ostrva

Tvrdi se da je ovo ostrvlje, smešteno u zapadnom kraju Egejskog mora, okruženo izuzetno toplom vodom. Kako ova ostrva nisu naročito popularna među našim turistima, eto još jednog razloga da se posete Salamina, Egina, Poros ili kosmopolitska Hidra.

***

Bonus video: Branka Gvozdić o letovanju u Grčkoj u maju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar