Foto:Julian Crumly / Alamy / Alamy / Profimedia,SOPA Images / ddp USA / Profimedia,Georgios Tsichlis / Alamy / Alamy / Profimedia

Može se reći da je letovanje u avgustu neka vrsta luksuza. Za apartman u Grčkoj koji biste platili 100 evra početkom juna, dva meseca kasnije moraćete da izdovojite možda i duplo veću sumu. Crna Gora je puna, pa ako ne planirate da idete "na bum" - proverili smo koji su trenutno najpovoljniji aranžmani za letovanje.

Autorka: Milica Ostojić

U slučaju da niste još u februaru rezervisali svoj desetodnevni odmor na moru, vreme je da se ozbiljno bacite u potragu.

Veliki broj agencija predlaže Tursku i Egipat kao najisplativije destinacije za odmor u avgustu. To su uglavnom hoteli koji nude all inclusive uslugu, a u cenu aranžmana ulaze i troškovi avionske karte zajedno sa transferom od i do aerodroma. Odmah za njima, Grčka je sledeća najpredlaganija destinacija, s tim što agencije za Grčku mahom nude aranžmane koji pokrivaju samo najam i prevoz.

Raspitali smo se po agencijama koji su im trenutno napovoljniji dostupni aranžmani za avgust.

Pročitajte još:

Za sedam noći u Alanji, destinaciji koju agencije najčešće preporučuju, cene aranžmana koji obuhvataju sve navedeno, u Jungle travelu kreću od 520 evra po osobi (sedam noći). Egipat je nešto skuplji i teško je pronaći aranžman za cenu nižu od 580 evra po osobi (sedam noći). Ako ste pre za neke bliže destinacije, najpovoljnija ponuda za sada, jeste Krf krajem avgusta za 489 evra po osobi (deset noći).

Kao svoju najpovoljniju ponudu u avgustu, i Big Blue predlaže Alanju. Aranžman za 11 noćenja u hotelu sa četiri zvezdice, koštao bi vas 705 evra po osobi (a u cenu ulaze avionska karta, transfer do hotela i smeštaj).

Mnoge agencije, među kojima je i Filip Travel, skoro do sredine avgusta i nemaju slobodne letove za dalje destinacije. Oni nude aranžmane za deset noći i to: Alanja, deset noći, all inclusive usluga, avionska karta i transfer do hotela za 650 evra po osobi; Egipat, takođe deset noći, sa all inclusive uslugom, avionskom kartom i transferom do hotela za 730 evra po osobi. Što se tiče Grčke, Kefalonija je najpristupačnija u narednom periodu, a cena aranžmana koji obuhvata samo najam i prevoz, počinje cifrom od 600 evra po osobi.

Pročitajte još:

Barcinov predlog su manja mesta u Grčkoj gde svi aranžmani obuhvataju samo prevoz i najam za deset noći. A mesta koja su među pristupačnijima su Evia, Nea Vrasna, Stavros i Asprovalta. Cena ovih destinacija je negde oko 480 evra za dve osobe, a prevoz (autobusom) se doplaćuje još 60 evra po osobi.

Oktopod travel nudi Grčku – Eviu, krajem avgusta za 170 evra po osobi, a u cenu ulazi smeštaj i prevoz, i u ponudi je Stavros sredinom avgusta za 270 evra po osobi (takođe smeštaj i prevoz).

Na kraju, treba podsetiti da postoji i mnogo Last minut ponuda, koje su značajno jeftinije, te ako imate slobodu da krenete na odmor u bilo kom trenutku, možda već sutra, to bi verovatno bila najpovoljnija opcija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

***
Bonus video: Gostilje – srpska dolina vodopada

Komentari

Svi komentari (0)