Fotka izazvala divljenje: Da li prepoznajete grad u Srbiji?

Putovanja 28. feb. 202114:29 > 15:00
Podeli:
Novi Sad; zima; sneg
Foto: GreenPear / Alamy / Alamy / Profimedia

Na Tviteru je postala viralna prelepa fotografija iz Srbije, autora Dejana Veleka, koji je svojim objektivom zabeležio pravu zimsku idilu jednog našeg grada.

Da li vi prepoznajete koji srpski grad je na ovoj fotografiji?

U pitanju je grad u Vojvodini koji je jednog lepog zimskog dana fotografisao Dejan Velek. Osvojio je treće mesto na konkursu turističke agencije tog grada.

Verovatno su mnogi prepoznali da se radi o Petrovaradinskoj tvrđavi i Novom Sadu. Mnogi su izrazili divljenje u komentarima, podelivši još prizora iz ovog lepog grada.

*

*

*

Srbija krije brojna blaga koja često zanemarimo. Bilo da su to veličanstvene tvrđave, poput srednjovekovnog utvrđenja Maglič, najlepši vidikovci, ili prelepe ulice u gradovima, u svakom kutku zemlje možete pronaći istinsku lepotu.

Pročitajte još:

Inače, zbog pandemije je titula „Evropske prestonice kulture“ (EPK) za Novi Sad odložena za 2022. godinu, iako je bila najavljena za ovu godinu.

Iz Fondacije Novi Sad 2021 koja je zadužena za organizaciju događaja navode da odlaganje građane neće koštati više, i da će program uklopiti u postojeći budžet.

„Ovo pomeranje naravno sa jedne strane ima i svoje prednosti jer možete još doraditi program, ali ima i svoje mane, jer na primer mnogobrojne dogovore koje smo imali sa evropskim organizacjiama sada moramo preispitati, jer nekima odgovara odlaganje, nekima pak, ne“, rekao je medijima direktor fondacije Nemanja Milenković.

Novi Sad izabran je 2016. godine za Evropsku prestonicu kulture 2021. Taj grad je tako postao prvi grad koji će ovu titulu poneti van Evropske unije. Odluku su doneli nezavisni stručnjaci, a izbor podržava Evropska komisija.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar