Saveti o izolaciji čoveka koji je 23 godine na pustom ostrvu

Lifestyle 30. apr. 202013:26 > 13:30
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Docastaway

Pandemija je pogodila ceo svet, ali ne i nekadašnjeg milionera Dejvida Glejšina koji od 1997. godine živi na pustom ostrvu kao Robinzon Kruso.

Dejvid ima 76 godina i živi na jednom ostrvu na severu Australije od kada je pre 23 godine izgubio svoje bogatstvo. Tu se doselio sa koferom u kom je imao tri košulje, dva šortsa, kupaće gaće, baterijsku lampu, nekoliko knjiga, teglu čilija, pastu za zube i četkicu.

Tada je samo želeo da pobegne od „velikog brata“ i tereta moderne civilizacije. Sada je za britanski „Dejli mejl“ otkrio koje stvari su mu omogućile da uživa u izolaciji.

Glejšin aktuelnu krizu zbog koronavirusa opisuje kao tužnu ali ističe da je ona dobar test za svetske lidere.

Pročitajte još:

„Ovde je svaki dan dobar dan, ali sam stvarno tužan i razočaran zbog trenutne situacije u svetu. Bilo je dosta očigledno da će se nešto slično desiti u nekom trenutku ali niko nije spreman za ovako tužne dane. Mi smo se u Australiji više navikli na prirodne katastrofe kao što su suše i požari“, kaže on.

Dejvid na ostrvu ima zalihe potrepština koje nabavi kada jednom godišnje ode u veću nabavku malim čamcem. Ono čega uvek mora da ima su: sapun, prašak za veš, pasta za zube i toalet papir, a na listi obaveznih stvari je i – piće. Uvek ima nekoliko vrsta gaziranih sokova i vina u baru koji je sam izgradio na ostrvu, jer ipak mu povremeno s kopna dođu i gosti. Za pivo je napravio sopstvenu mini proizvodnju.

Da se ne bi dosađivao, ima i nekoliko društvenih igara i knjige, a kako kaže „uvek je važno imati rezervne naočare za čitanje“ jer bi bez literature bio očajan. Njegova preporuka je da u izolaciji napravite i kasicu u koju ćete ubacivati sitniš koji vremenom može da se pretvori u koristan štek.

Dejvid na svom pustom ostrvu ima internet zahvaljujući konekciji koju je ostvario solarnim putem.

Kada su žene u pitanju, u trenutku kada je ostao bez bogatstva, a banka mu je zaplenila svu imovinu, imao je suprugu, ali ga je ona ubrzo nakon toga ostavila jer nije mogla da sa malom bebom živi izolovano od sveta. Pre 12 godina je potražio spas onlajn, ali nije imao sreće da nađe srodnu dušu. Ipak, na ostrvu mu društvo povremeno prave dve manekenke i gomila životinja.

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar