Maksi Maxi prodavnica
Maksi prodavnica Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Otkrila je i koje doba dana je najbolje za kupovinu, jer je najmanja gužva - ali i šta da ne kupujemo.

Da li ste se ikada zapitali kako je zaista raditi u prometnom supermarketu? Ili šta se dešava sa ostacima hrane na kraju dana – a mnogi očajnički žele da saznaju šta se zapravo dešava. Srećom, bivša radnica supermarketa otkrila je neke iznenađujuće tajne o radu u jednoj od najpopularnijih prodavnica hrane u Velikoj Britaniji.

Žena, iz jugoistočne Engleske, radila je u supermarketu sedam godina do 2014. i rekla da je „uživala“ jer joj je to bio prvi pravi posao.

Bivša radnica supermarketa priznala je da je stekla neke doživotne prijatelje dok je radila u prodavnici i našalila se da su u maloprodaji dobra prijateljstva ključna za posao. Rekla je: „Radila sam u nekoliko odeljenja, počevši od pekare dok nisam razvila alergiju na materijal za čišćenje. Onda sam otišla u noćne smene da bih zaradila dodatni novac – pošto su noćne smene iznenađujuće dobro plaćene!”

Sve u svemu, rekla je da rad u supermarketu nije bio užasno iskustvo i da se tamo odlično provela – zahvaljujući osoblju, a ne mušterijama.

Ali bilo je i nekih lošijih aspekata u poslu.

Rekla je: „Bila sam osoba koja pruža prvu pomoć, za šta sam smatrala da je plemenito! Međutim, rad u studentskom gradu, dolazi i sa studentskim pićem. To je značilo da sam bila slavna medicinska sestra, ali za čišćenje (očigledno je da je samo osobama koje pružaju prvu pomoć dozvoljeno da čiste telesne tečnosti!) Čak sam, nakon što je jednom studentu bilo muka donela kantu da povraća. To je bila daleko najgnusnija stvar.”

pročitajte još:

Kad je najbolje vreme za kupovinu

Bivša radnica supermarketa otkrila je da je najbolje doba dana za kupovinu između 7-8, 11 ili 20 časova.

Ali nešto što kupci često ne shvataju je da ako su nepristojni prema članu osoblja, često postaju predmet šale i sprdnje, te savetuje kupce da budu fini.

Dodala je i da: „Nešto što iznenađuje ljude je koliko je pekarskih proizvoda zamrznuto! Moj posao u pekari je bio da odmrznem pečene proizvode ili da ih ponekad ubacim u rernu 20 minuta. Ne peče se mnogo u prodavnici osim ako ne odete u neku pekaru. Međutim, prilično je odvratno koliko se toga baci, posebno pekarskih proizvoda. Na kraju noći sve se baca. Kada sam tamo radila, borila sam se da pokušam da ga pošaljem beskućnicima, ali je došlo sa gomilom pravnih poteškoća – iako mislim da se to sada moglo promeniti!“
„Jedna prednost je bila to što se Krispi Kreme krofne nisu bacale u kantu, već nam ih je dao Krispi Kreme čovek!“

Najbolji savet za kupce je definitivno:

Izbegavajte toalete po svaku cenu, prenosi TheSun.

***

Bonus video: Hrana i zagađen vazduh – kako očistiti organizam

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)