Semifredo je polusmrznut slatkiš nalik na sladoled božanstvenog ukusa, a vrlo jednostavan za pripremu. Voće i orašasti plodovi daju mu poseban šmek, a leti je omiljen onaj s malinama i pistaćima.
U originalni recept za ovaj ledeni desert od pavlake i šećera koji podseća na smrznuti mus idu i jaja, ali jednostavniji recept uvek dobro dođe jer sa njim greške nema.
Sastojci za semifredo s malinama i pistaćima:
300 g malina
240 ml slatke pavlake
60 ml kisele pavlake
50 g šećera u prahu
40 g pistaća
1 kašika sveže ceđenog soka limuna
1 kašika meda
sveži listići nane
View this post on Instagram
Priprema:
Mikserom muti kiselu pavlaku oko minut dok ne dobiješ glatku smesu. U to dodaj šećer u prahu i muti dok se sve lepo ne sjedini. Umešaj slatku pavlaku i sve zajedno muti mikserom još tri do četiri minuta.
Potom u smesu ubaci polovinu seckanih pistaća i pola malina i sve izmešaj kašikom.
Preruči u duboki kalup za pečenje prethodno obložen plastičnom folijom i stavi u zamrzivač na najmanje četiri sata, odnosno dok se sasvim ne smrzne. Pre služenja izvadi semifredo da kratko odstoji na sobnoj temperaturi.
Za to vreme pomešaj med, limun i preostale maline. Iseci mus na kriške i preko poređaj zaslađene maline, pistaće i nekoliko listića nane.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: