kolač s malinama
Foto: Profimedia

Semifredo je polusmrznut slatkiš nalik na sladoled božanstvenog ukusa, a vrlo jednostavan za pripremu. Voće i orašasti plodovi daju mu poseban šmek, a leti je omiljen onaj s malinama i pistaćima.

U originalni recept za ovaj ledeni desert od pavlake i šećera koji podseća na smrznuti mus idu i jaja, ali jednostavniji recept uvek dobro dođe jer sa njim greške nema.

Sastojci za semifredo s malinama i pistaćima:

300 g malina

240 ml slatke pavlake

60 ml kisele pavlake

50 g šećera u prahu

40 g pistaća

1 kašika sveže ceđenog soka limuna

1 kašika meda

sveži listići nane

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fitbox GmbH (@fitbox_ems) on


Priprema:

Mikserom muti kiselu pavlaku oko minut dok ne dobiješ glatku smesu. U to dodaj šećer u prahu i muti dok se sve lepo ne sjedini. Umešaj slatku pavlaku i sve zajedno muti mikserom još tri do četiri minuta.

Potom u smesu ubaci polovinu seckanih pistaća i pola malina i sve izmešaj kašikom.

Pročitajte još:

Preruči u duboki kalup za pečenje prethodno obložen plastičnom folijom i stavi u zamrzivač na najmanje četiri sata, odnosno dok se sasvim ne smrzne. Pre služenja izvadi semifredo da kratko odstoji na sobnoj temperaturi.

Za to vreme pomešaj med, limun i preostale maline. Iseci mus na kriške i preko poređaj zaslađene maline, pistaće i nekoliko listića nane.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar