Novogodišnja trpeza, majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Palačinke se spremaju na sve moguće i nemoguće načine. Ove današnje slane, punjene šunkom i sirom pa još zapečene u rerni, sigurno nisu za bacanje.

Naprotiv teško im je reći ne i sasvim sigurno su odlična ideja za ukusan i izdašan brzinski obrok.

O autoru:

Zalogaj uvek dobro došao i malom i velikom čoveku.

Sastojci

10 palačinki

1 manja kisela pavlaka

10 listova šunke (celih ili iseckanih)

200 – 250 g narendanog žutog sira

malo putera

1 jaje

2oo g pavlake za kuvanje

origano

susam za posipanje

Palačinke slane punjene Foto:Shutterstock

Priprema

KORAK 1: Pripremiti klasične palačinke po svom ili receptu Majstora amatera od 18. februara ove godine – Palačinke „tri u jedan“.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Svaku ispečenu palačinku premazati sa malo kisele pavlake, staviti preko listić šunke (ili posuti naseckanu), pa na kraju dodati i rendani kačkavalj. Ovako napunjene palačinke urolati i složiti u puterom podmazan pleh ili još bolje vatrostalnu posudu.

KORAK 3: Umutiti jedno jaje i pavlaku za kuvanje, dodati so i biber po ukusu, pa stim preliti palačinke. Na kraju sve posuti origanom i susamom. Ubaciti ih zatim u rernu zagrejanu na 180 °C i peći 20 – tak minuta.

Savet uz ovaj recept

Nekih 6-7 minuta pre kraja, možete po želji palačinke odozgo – dodatno, posuti rendanim kačkavaljem i ostaviti još neki minut u rerni da se sir lepo zapeče i istopi.

Palačinke slane punjene Foto:Shutterstock

Prijatno, želi vam Majstor amater !

Sutra:

Novogodišnja trpeza – Predjelo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram
Kuva Majstor amater: Rolat od spanaća sa dimljenim lososom