Palačinke se spremaju na sve moguće i nemoguće načine. Ove današnje slane, punjene šunkom i sirom pa još zapečene u rerni, sigurno nisu za bacanje.
Naprotiv teško im je reći ne i sasvim sigurno su odlična ideja za ukusan i izdašan brzinski obrok.
Zalogaj uvek dobro došao i malom i velikom čoveku.
10 palačinki
1 manja kisela pavlaka
10 listova šunke (celih ili iseckanih)
200 – 250 g narendanog žutog sira
malo putera
1 jaje
2oo g pavlake za kuvanje
origano
susam za posipanje
KORAK 1: Pripremiti klasične palačinke po svom ili receptu Majstora amatera od 18. februara ove godine – Palačinke „tri u jedan“.
KORAK 2: Svaku ispečenu palačinku premazati sa malo kisele pavlake, staviti preko listić šunke (ili posuti naseckanu), pa na kraju dodati i rendani kačkavalj. Ovako napunjene palačinke urolati i složiti u puterom podmazan pleh ili još bolje vatrostalnu posudu.
KORAK 3: Umutiti jedno jaje i pavlaku za kuvanje, dodati so i biber po ukusu, pa stim preliti palačinke. Na kraju sve posuti origanom i susamom. Ubaciti ih zatim u rernu zagrejanu na 180 °C i peći 20 – tak minuta.
Nekih 6-7 minuta pre kraja, možete po želji palačinke odozgo – dodatno, posuti rendanim kačkavaljem i ostaviti još neki minut u rerni da se sir lepo zapeče i istopi.
Prijatno, želi vam Majstor amater !
Sutra:
Novogodišnja trpeza – Predjelo
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Instagram
Kuva Majstor amater: Rolat od spanaća sa dimljenim lososom