Hrvatska, Interliber, sajam
Foto: N1

Najveći sajam knjiga u Hrvatskoj, Interliber, koji se ove godine održava od 8. do 13. novembra na Zagrebačkom velesajmu, biće u znaku Srbije i Ukrajine. Književnim produkcijama ovih zemalja biće posvećena posebna pažnja, uz učešće brojnih gostiju izdavača i pisaca.

Programska celina „Srbija u fokusu“ odvijaće se od 9. do 13. novembra u Paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma, gde će hrvatska čitalačka publika moći da bira između 1.200 naslova kojima se predstavlja preko 40 srpskih izdavača.

Celokupan program osmišljen je s ciljem promovisanja srpske izdavačke delatnosti koja uprkos pandemijskim i drugim okolnostima nije izgubila na intenzitetu i kvalitetu.

U okviru programa „Srbija u fokusu“ održaće se više panela na kojima će autori i stručnjaci razgovarati o temama budućnosti izdavaštva, ulozi knjige u popularizaciji nauke i srpskoj sceni fantastike. Isto tako, biće upriličen i niz promocija odabranih naslova iz područja beletristike i poezije.

Učesnici tribina i promocija biće: Bojan Stojanović, Zoran Hamović, Gojko Božović, Dejan Papić, Slavko Kozina, Seid Serdarević, Mišo Nejašmić, Goran Skrobonja, Oto Oltvanji, Milan M. Ćirković, Dunja Ilić, Ana Miloš, Ivana Dražić, Ivana Nešić, Mladen Jakovljević, Dragoljub Igrošanac, Saša Ceci, Ivan Kraljević, Tanja Rudež, Lazar Pavlović, Dragana Mladenović, Stefan Tićmi, Dejan Aleksić i Aneta Vladimirov.

Program „Srbija u fokusu“ organizuju Superknjižara i Srpsko narodno vijeće, uz podršku Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

Programska celina posvećena ukrajinskom izdavaštvu i književnosti, „Ukrajina u fokusu“, održaće se od 11. do 13. novembra. Težište će biti stavljeno na tribinski program posvećen ključnim temama ukrajinske književnosti tokom poslednjih trideset godina, a takođe, biće govora i o pitanjima ženskog identiteta i seksualnosti, kao i aktuelnoj temi kulturne infrastrukture i izdavaštva u ratnim uslovima.

Bonus video: 24 Minuta – gost Boris Dežulović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar