Maja Cvetkovic i Nikola Cuturilo Cutura
Maja Cvetković i Nikola Čuturilo Čutura Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Prva u seriji Headlinerovih tribina o domaćoj muzičkoj industriji "Imam pesmu - i šta sad?" biće održana u utorak 23. novembra u 18 časova u Jazz Kantini Lisabon.

Portal Headliner.rs u sklopu svog festivala Mobil Music Fest, organizuje prvu u seriji tribina koje mladim muzičarima treba da pruže uvid u to kako funkcioniše domaća muzička industrija.

U sklopu razgovora sa priznatim stručnjacima iz različitih oblasti muzičke industrije pokrenuće se pitanja kao što su – kako da mladi umetnik snimi prvu pesmu, gde i pod kojim uslovima, na koji način da je ponudi izdavaču, koja su njegova autorska i izvođačka prava, kako da radi na svojoj promociji, kolika su pomoć u tome društvene mreže…

Na tribini će, između ostalih, učestvovati Vladimir Graić – direktor PGP RTS, Rodoljub Stojanović – vlasnik Multimedia Music i član UO OFPS, Nikola Čuturilo – muzičar i predsednik UO Sokoja, Nenad Kuzmić – muzički direktor radija beograd 202, Maja Cvetković iz Bbenda E -Play – ujedno i predstavnik organizacije Prava intepretatora, Jadranka Janković-Nešić – muzički novinar i PR, Marija M. Karan – muzički pedagog i novinar Headlinera, Vojislav Đurašinović – muzičar i vlasnik kluba Wurst Platz,  Milena Branković – pevačica benda Trigger… Tribinu će voditi Ljiljana Zdravković – muzički PR, voditelj podcasta „Backstage Pass“ i pevačica benda The Bite.

Tribina je otvorenog tipa, pa na nju mogu doći svi oni koje zanima kako funkcioniše domaća muzička industrija, a biće omogućeno i postavljanje pitanja učesnicima.

Bonus video:  Darko Tuševljaković, pisac

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar