Violončelista Nemanja Stanković
Foto: Miša Obradović/Promo

Koncertna promocija albuma "Tragovi", na kome su kao autori potpisani neki od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora, violončeliste Nemanje Stankovića biće održana 26. decembra na Kolarcu, saopštili su organizatori.

Album „Tragovi“ bio je nominovan za nagradu „Listeners’ Choice“ koju tradicionalno dodeljuje „Violoncello fondacija“ iz Njujorka, a violončelista je ovenčan i priznanjem „Despot Stefan Lazarević“, za „najuspešnije ostvarenje u oblasti muzičkog i muzičkog-scenskog stvaralaštva u 2020. godini“.

U Zborniku Matice srpske za scenske umetnosti i muziku Nemanja Stanković je opisan kao „umetnik koji poseduje izuzetno bogatu dinamičku i izražajnu paletu, te koji sa lakoćom izvodi virtuozne bravure, da bi već u sledećem trenutku porinuo u najstarije slojeve srpskog tradicionalnog pevanja, ili se pak našao u trostrukoj ulozi glumca, pevača i svirača…“

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbini biće izvedena dela kompozitora Anje Đorđević, Nataše Bogojević, Irene Popović, Ognjena Bogdanovića, Milice Ilić, Ivane Stefanović, Dragane Jovanović, Branke Popović, kao i delo „Parhelion“ mladog kompozitora Igora Andrića, za koju je Stanković nedavno snimio i video spot.

Na ovom izdanju gostovale su i poznate srpske umetnice – violončelistkinje Sandra Belić i Tijana Milošević, kao i pijanistkinja Maja Mihić, koje će se violončelisti pridružiti na sceni Velike dvorane Kolarčeve zadužbine 26. decembra.

Bonus video:

Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar