Srđan Karanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ja sam i dalje po ubeđenju Jugosloven, to sam rekao i u Puli. Bez obzira što se taj prostor sada ovde naziva region, a u Hrvatskoj regija, to je moj prostor, kaže u intervjuu za "NIN" poznati srpski reditelj koji je nedavno objavio autobiografsku knjigu "Sam o sebi".

„Ja sam u tom prostoru ponikao, ja sam u njemu vaspitan. U njemu sam uradio neke od svojih najboljih filmova. Uz tešku muku, uz intrige, uz mukotrpno skupljanje para i uz razne traume… Ali, to je moja zemlja“, dodaje reditelj Srđan Karanović i kaže da ga i dalje interesuje šta se dešava na celom prostoru bivše Jugoslavije.

„I ja danas, uz pomoć kablovskih kanala, i malo interneta koliko umem njime da se služim, pratim šta se dešava u ostatku regiona. I vrlo rado gledam Al Džaziru, HRT i sve što se odnosi na druge republike oko nas. Sve me to interesuje.  ja to i daljem smatram svojim prostorom, bez obzira što je on podeljen na neke male kneževine gde se razne velmože natežu i uporno tude da nas još više zavade“, zaključuje Karanović za „NIN“.

Bonus video: Goran Marković: Od skupštinskih prenosa dobijam gastritis

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar