Šotra: Radio bih seriju o Vučiću ako mi kažete kakav je kraj

Kultura 17. sep. 202014:3422 komentara
Podeli:
Zdravko Šotra Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Priča je zanimljiva, puna obrta, kaže reditelj Zdravko Šotra u intervjuu za novi broj NIN-a odgovarajući na pitanje da li bi režirao seriju o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Šotri je postavljeno hipotetičko pitanje da li bi „uz sva potrebna sredstva i najbolje uslove, apsolutnu slobodu u radu, u pisanju scenarija“, prihvatio takvu ponudu, na šta je on rekao:

„Nudite najbolje uslove (veliku lovu) i apsolutnu slobodu… Pristajem, ako mi kažete kraj priče. Da li ga bar nazirete?“, rekao je Šotra za NIN.

Reditelj je u pomenutom intervjuu rekao da su u Srbiji vlast i opozicija onakve kakve zaslužjemo, ali i da je u današnjem stanju bavljenje kritikom opozicije „čist luksuz“.
„To je samo znak nedovoljne svesti o stanju u kojem se nalazimo, kad je sva vlast, cela država u rukama jednog čoveka, kad se sve što liči na zakon raspada pred našim očima“, ukazao je Šotra.

Prema njegovim rečima, taj luksuz dozvoljavaju sebi oni koji se smatraju opozicijom a učestvovali su na izborima čiji se ishod znao čim su raspisani.

„Logično da im je izborni rezultat ravan nuli, samo su sramno lažnim izborima svojim učešćem davali legitimitet“, smatra Šotra.

Govoreći o tome šta smeta građanima kod opozicije, Šotra je naveo da im najviše smeta brojnost stranaka i narod teško prepoznaje nijanse kod toliko političkih opcija.

„Bilo bi dobro da svi koji su bili uz Đinđića stanu pod jednu zastavu i da nastupe pod njegovim imenom i u njegovom duhu. Đinđić je platio životom borbu za jednu bolju Srbiju i on je velik znak“, ukazao je Šotra.

Upitan da li će iz serije i filma „Kralj“, čije je snimanje nedavno završio, ostati neka istorijska lekcija, Šotra je rekao da smo imnali i previše tih lekcija, ali da nikada ništa nismo naučili.

„Što se tiče tog predmeta, mi smo pravi ponavljači“, rekao je Šotra.

Komentari

Vaš komentar