Velika depresija SNP, Foto: Promo/Dejan Petrović

Srpsko narodno pozorište objavilo je repertoar do kraja godine, na kome će se, kombinovano, u ovom novosadskom teatru odvijati predstave sa publikom u sali i onlajn prenosima uživo.

U skladu sa novim merama Kriznog štaba po kojima je institucijama kulture od sutra produženo radno vreme do 21 sat, i predstave u ovom pozorištu moći će da se gledaju, uživo i onlajn i u nešto kasnijim terminima.

Tako su u sredu, 23. decembra zakazane dve predstave, jedna na Kamernoj, a druga na sceni „Pera Dobrinović“ sa početkom od 14 sati. Na Kamernoj sceni biće izvedena predstava „Velika depresija“, dok će na Velikoj sceni biti predstavljen projekat „Blago (u) nama“, inspirisan Dučićevim „Blagom cara Radovana“, čiji je autor i reditelj Dejan Janković.

Na Kamernoj sceni 26. novembra od 15 sati na repertoaru je komad „Heroina našeg vremena“ u izvođenju novosadskog „Plus teatra“, dok je za dan kasnije, od 20 časova zakazan komad „Ko je ubio Dženis Džoplin“, ali bez publike u sali, uz prenos uživo.

Po istom principu biće izvedeni i operski komadi „Krcko Oraščić“ (26. decembra u 17 sati), „Travijata“ 28. decembra u 19 časova, Božićni koncert Opere SNP-a dan kasnije, kao i Pučinijev „Turandot“ 30. decembra od 20 sati. Prenosi uživo biće dostupni na sajtu operasrpskognarodnogpozorista.studio20.rs.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar