Foto: Arhiva Atelje 212

Članovi Kriznog štaba Vlade Srbije na jučerašnjoj sednici su bili saglasni u stavu da će od ponedeljka biti moguće da ustanove kulture, pozorišta, bioskopi, galerije i muzeji, rade produženo, do 20 ili 21 sat. Međutim, ta odluka neće mnogo uticati na promenu matine termina u beogradskim pozorištima do kraja godine.

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić kaže da će se ove olakšavajuće mere primennjivati samo u slučaju repriza baleta „Mamac“, čija je premijera u nedelju 20. decembra.

– Zasedao je kolegijum Narodnog pozorišta i odluka je da pomerimo dva izvođenja ove baletske predstave koje su zakazane u sredu 23. i petak 25. decembra. Pošto su to radni dani, izašli smo publici u susret da je pogleda u kasnijem terminu, od 19.30 sati. Sve drugo, za sada, ne menjamo jer su karte skoro rasprodate i ne želimo da unosimo zabunu kod posetilaca – priča Ivana Vujić.

Iz baleta „Mamac“ Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Kako su nam rekli iz Zvezdara teatra, oni do kraja godine imaju rasprodat repertoar, tako da podnevni termin neće menjati.

Isto će uraditi i Atelje 212, gde predstave počinju u 12.30 sati jer je ostalo još vrlo malo ulaznica i ne žele da remete planove gledalaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar