Seka Sablić i Siniša Pavić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Siniša Pavić će dugo trajati jer je stvarno upisan u neku vrstu klasike kod nas, kazala je za Nova.rs Seka Sablić povodom smrti jednog od naših najpoznatijih TV autora.

Jelisaveta Seka Sablić jedna je od brojnih dramskih umetnika koja je igrala u serijama po scenariju Siniše Pavića, a posebno se pamti njena uloga u „Srećnim ljudima“.

– Obeležio je duži period našeg humorističkog programa sa dobrim tekstom i režijom, vrsnim glumcima, koji i dan-danas funkcioniše besprekorno i ljudi rado gledaju serije koje je stvarao. Siniša će dugo trajati jer je stvarno upisan u neku vrstu klasike – rekla je Sablić koja nije mogla da se načudi da je Pavić imao 92 godine jer joj je, kako je dodala, uvek izgledao mlađe.

Siniša Pavić bio je najplodotvorniji TV autor u bivšoj Jugoslaviji. Pisao je scenarija za neke od najpoznatijih domaćih serija, poput „Pozorišta u kući“, „Otpisanih“, „Vrućeg vetra“… Scenarista je i filmova „Tesna koža“ i „Laf u srcu“. „Boljim životom“, krajem 80-ih, počinje i era Pavićevih celovečernjih serija, sa više desetina epizoda, emitovanih po nekoliko godina, u čijem centru zbivanja je najčešće jedna porodica: „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“… Poslednja serija koju je snimio – „Junaci našeg doba“ – premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine.

Bonus video: Komemoracija Ivanu Ivanjiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar