Zdravko Šotra i Žarko Laušević, Foto:Ivan Dinčić/Nova S/Zoran Ločarević

Danas je trebalo da padne prva klapa serije i filma “Kralj” po scenariju i u režiji Zdravka Šotre, međutim zbog uvođenja vanrednog stanja, snimanje je odloženo do daljeg, a glumac Žarko Laušević bio je primoran da se vrati sa njujorškog aerodroma.

Šotra je za Nova.rs rekao da mu se Laušević javio sa aerodroma “Džon F. Kenedi” kada je čuo za situaciju izazvanu epidemijom virusa korona i rekao da uzima taksi da se vrati svojoj kući.

Laušević, koji je tumačio ulogu Miloša Obilića u Šotrinom filmu “Boj na Kosovu”, sam je odabrao da igra vojvodu Mišića u filmu i seriji koje će Šotra snimati prema knjizi “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića o kralju Aleksandru Karađorđeviću.

– Dao sam mu da bira ulogu. On je glumac iz nekih mojih starih podela – rekao je Šotra.

Prva klapa je, prema Šotrinim rečima, bila zakazana za danas u 10 sati.

Zdravko Šotra, Tamara Aleksić, Ljubomir Bulajić, Foto:Ivan Dinčić/Nova S

– Trebalo je da snimamo scene kada Stjepan Radić pristaje da uđe u koaliciju sa Nikolom Pašićem. Dolazi na audijenciju kod kralja iako je do juče držao govore protiv njega i protiv nove države. Obilazio je druge zemlje i zagovarao da se sruši novoformirana kraljevina, kao pravi politikant, a sada drži konferenciju za novinare i govori da je odan kralju i Jugoslaviji – ispričao je Šotra.

Nikolu Pašića igraće Branislav Lečić, Stjepana Radića, osnivača Hrvatske seljačke stranke i ministra prosvete 1925-1926. tumačiće Sergej Trifunović, dok će u naslovnoj ulozi biti Ljubomir Bulajić.

– Ekipa je spremna i ostaje spremna do daljeg. Naći ćemo se mi u istom sastavu nadam se što pre – rekao je Šotra.