Žika i Dragi Jelić Foto: Zoran Lončarević

Koncert Yu grupe, povodom pet decenija od osnivanja benda, zakazan za 29. novembar u Kombank dvorani, odložen je do daljeg zbog pogoršanja situacije sa pandemijom koronavirusa, saznaje Nova.rs.

– Morali smo da otkažemo koncert zbog ukupne ove situacije. Program je bio dobro zamišljen, s obzirom na ograničenja i razmak u dvorani gde je trebalo da sviramo, ali smo, na žalost, morali da odustanemo. Izgleda da sad nije vreme za koncerte – kaže Žika Jelić, basista Yu grupe.

Koncert je organizovala muzička kuća „Long Play“, gde su prethodno bili prinuđeni da za mart 2021. odlože i nastupe bendova Artan Lili, Kanda Kodža i Nebojša, Nena Belana & Fiumens i Čovek bez sluha, najavljene prethodno tokom novembra u Kombank dvorani u okviru serije svirki „Pod maskama“.

„Brojni nastupi u Beogradu i Srbiji, kao i tri nedavna, uspešna koncerta Amire Medunjanin u Kombank dvorani, upućivali su na to da postoji realna mogućnost organizovanja muzičkih događaja tokom ove jeseni, uz poštovanje zdravstvenih preporuka. Međutim, poslednjih dana globalno je došlo do pogoršavanja situacije oko pandemije virusa kovid-19 i u trenutku kada raste broj zaraženih svi moramo biti oprezniji u brizi sa svoje i zdravlje drugih ljudi. Stoga smatramo da nije preporučljivo da u ovom trenutku rizikujemo sa okupljanjima posetilaca na našim koncertima. To ne bi bilo uživanje ni za muzičare na bini, ni za posetioce u dvorani, bez obzira na poštovanje neophodnih zdravstvenih mera“, saopšteno je tada iz kuće „Long Play“.

Organizatori koncerta Yu grupe navode da su, imajući u vidu značaj jubileja ovog benda, pokušavali da nađu odgovarajući način da taj događaj ipak bude održan.

Novi termini nastupa ovih bendova biće naknadno saopšteni, a publici je ostavljena mogućnost da im od sutra bude vraćen novac za ulaznice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar