Plakat, Dara iz Jasenovca Foto: MCF MegaComFilm

Prvi insert iz filma "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga Gage Antonijevića, koji je danas zvanično objavljen, predstavlja uvertiru za američku distribuciju filma koja počinje 5. februara.

Insertom je najavljena i premijera filma u Beogradu, koja je simbolično zakazana za 22. april, datum kojim se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac, navedeno je u saopštenju MegaKom Filma.

Nakon beogradske premijere 22. aprila, film će biti u bioskopima širom Srbije.

Vodeće uloge u filmu igraju glumci iz Republike Srpske Anja Stanić Ilić, Zlatan Vidović, Nikolina Friganović, Sandra Ljubojević, Željko Erkić i Goran Jokić dok glumačku ekipu iz Srbije čine Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Vuk Kostić, Tatjana Kecman, Petar Zekavica, Jelena Grujčić, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

U glavnoj ulozi devojčice Dare našla se Biljana Čekić, a ostale uloge najmlađih zarobljenika poverene su Marku Pipiću, Nikoli Radulju, Rajku Lukaču, Milici Janjić, Anđeli Janjić, Angelini Docić, Luki, Jakovu i Simonu Šaranoviću.

Film su producirali Pradrag Antonijević i Maksa Ćatović, a scenario potpisuje Nataša Drakulić. Scenografiju za film potpisuje Goran Joksimović.

Film „Dara iz Jasenovca“ srpski je kandidat za nagradu Oskar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar