Foto: Promo

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) raspisalo je konkurs za Nagradu “Ranko Radović”, koji će biti otvoren sutra i trajaće do 15. oktobra, u cilju podsticanja, razvijanja i afirmacije kritičko-teorijske misli u oblasti arhitekture i arhitektonskog stvaralaštva, saopšteno je danas iz tog udruženja.

Priznanje se dodeljuje za kritičko-teorijske tekstove (kritike, eseje, knjige, predavanja i pisanu reč uopšte) o arhitekturi objavl?ene u prethodnoj kalendarskoj godini, kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, realizovano arhitektonsko delo dovršeno u istom vremenskom periodu i televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije realizovane u tom periodu.

Po rečima organizatora, pravo učešća na konkursu imaju pojedinci, ustanove, udruženja, strukovne organizacije, kao i sva zainteresovana lica sa teritorije Srbije i iz drugih zemalja koja su ostvarila rezultate u jednoj od ove tri kategorije.

Kako je ULUPUDS konkurs raspisao zajedno sa Arhitektonskim fakultetom u Beogradu, Fakultetom tehničkih nauka Novi Sad, Institutom za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbinom Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanističkim zavodom Beograda, Wienerberger d. o. o. Kanjiža, Inženjerskom komorom Srbije i Radio-televizijom Srbije, odbor za dodelu nagrade čine predstavnici ovih ustanova na čelu sa diplomiranim inženjerom arhitekture Branislavom Mitrovićem.

Nagrada će biti dodeljena 21. decembra i sastoji se od plakete, povelje i novčanog iznosa.

Kako je najavljeno, svi prispeli radovi će biti prezentovani na zajedničkoj izložbi koja će biti otvorena u Kolarčevoj zadužbini na dan dodele Nagrade, a tokom maja 2022. godine postavka će biti održana i na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Pokrovitelj priznanja je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar