Nemanja Radulović i Lor Favr Kan na Kolarcu, Foto: TANJUG/ KOLARAC/ IVAN MAKRAGIC/ nr

Violinista Nemanja Radulović i pijanistkinja Lor Favr Kan održali su sinoć prvi od tri zakazana koncerta u Kolarčevoj zadužbini.

– Stvarno ne znam šta da kažem. Drago mi je da smo baš ovde posle 25. februara, kada smo poslednji put imali koncert. Divno je da se, pored svih otkazivanja svuda u svetu, ipak nešto dešava – rekao je Radulović pozdravivši publiku koja je umetnike ispratila ovacijama.

Koncertu, kako je preneo Tanjug, nisu prisustvovali mediji, a posetioci su sedeli na propisanoj distanci sa maskama na licu.

– Hvala vam puno što ste izdržali sa maskom na licu. Mi smo hteli da nosimo maske na sceni, ali smo odustali, jer smo shvatili da ne možemo da dišemo – nasmejao ja Radulović publiku.

Foto: TANJUG/ KOLARAC/ IVAN MAKRAGIC/ nr

On se osvrnuo i na finansijske probleme sa kojima se suočava Kolaračeva zadužbina nakon što je zbog pandemije morala da odloži ili otkaže 160 programa.

– Kolarac je moj drugi dom, ali ne samo moj nego i vaš i raznih muzičara i umetnika. Zato se nadam da će svi problemi biti rešeni i da će i pored cele ove situacije uspeti da i dalje živi uz muziku i razne događaje – emotivno je Radulović ukazao na aktuelne probleme Kolarčeve zadužbine.

Muzički tandem odabrao je „Prolećnu sonatu“ Ludviga Van Betovena, odnosno „Sonatu za violinu i klavir br. 5, op. 24, F dur“, a u drugom delu koncerta, bez pauze, izveli su “Sonatu za violinu i klavir, A-dur” Sezara Franka.

Foto: TANJUG/ KOLARAC/ IVAN MAKRAGIC/ nr

Publika je nakon završetka zvaničnog dela koncerta neumorno zvala umetnike na bis i oni su se vraćali čak tri puta i izveli „Mađarske igre“ Johana Bramsa i „Meditaciju“ Žila Masnea.

Nemanja Radulović i pijanistkinja Lor Favr Kan održaće još dva koncerta u sredu, 30. septembra, i u četvrtak, 1. oktobra, a večeras u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine od 20 sati na programu je dokumentarni film „Unique/Nemanja Radulović“ (Jedinstven), snimljen na Radulovićevom koncertu sa sastavom „Double Sens“ prošlog leta na neolitskom lokalitetu Karnak u Bretanji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare