Foto: Laslo Antal/Promo

Jedan od naših najznačajnijih klavirskih dvojaca - LP Duo objavio je novi singl "Up To The Hills", kojim najavljuju dugoočekivani album "Dead Sea", saopštila je diskografska kuća Universal Music.

„Put ih je neočekivano vodio u Brda… Gledajući sa te tačke, horizont je bio beskrajan“, stihovi su novog singla sastava LP Duo „Up To The Hills“, koji je od juče dostupan na servisima, od Spotifaja i Dizera, do Jutjuba, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama.

Singl je uvod u studijski album „Dead Sea“, autorsko delo komponovano, izvedeno i producirano za klavire, hibride i sintisajzere, koji se može poručiti od 13. maja. U pitanju je audiovizuelni projekat, s obzirom da svaku kompoziciju prati i filmski video sadržaj koji dočarava naraciju albuma, tačnije priču putnika koji pokušavaju da se vrate u polazišnu tačku, što je, međutim, nemoguće, jer ih je samo putovanje promenilo.

– Naizgled miran uvod, poput malog omaža Eriku Satiju, ni ne nagoveštava kako će se u ovoj kompoziciji ujediniti rokenrol i klasika, akustika i elektronika, doživeti potpunu ekspanziju, atmosferično se razliti i iscureti po celom prostoru kroz zvuke solo sintova – reči su Sonje Lončar i Andrije Pavlovića iz LP Dua o novom singlu.

Foto: Promo

Predstojeći album klavirskog dua doneće novi zvuk, uz tragove njihovih muzičkih heroja, kakvi su Sati, Dorsi, Riči Sakamoto, Jan Tirsen, Daft pank…

Album „Dead Sea“, koji će izaći 3. juna, prvo je studijsko izdanje klavirskog dua od ploče „Duality“ iz 2019. godine. LP Duo u narednom periodu očekuju koncerti u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Turskoj, a 13. maja sviraće na „Piano Duo“ festivalu u Amsterdamu.

Bonus video: Glas, dirka, bas 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar