Miša Aleksić, Preko trnja, knjiga, korice
Miša Aleksić Foto: Printscreen/YouTube/Grand Magazin Tv Grand/Laguna/Promo

Posthumno objavljeni roman gitariste i osnivača Riblje čorbe Miše Aleksića "Preko trnja" biće predstavljen čitaocima sutra u 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u, saopštila je izdavačka kuća "Laguna".

O knjizi koju je pre smrti napisao čuveni muzičar govoriće Dubravka Dragović Šehović, urednica u „Laguni“, Aleksandar Gajović, novinar i publicista, ali i piščeva ćerka. Naime, Mina Aleksić je ocu pomagala oko pisanja, a nakon njegove smrti pre godinu dana i dorađivala delove romana kako bi mogao da bude objavljen.

„Talentovani gitarista Džoni postaje član Zvezda, rok benda u usponu. Brzo stiče nove prijatelje i horde obožavateljki. Popularnost ima svoje dobre ali i loše strane. Da li će Zvezde uspeti da se izbore sa brojnim pritiscima, prevrtljivim menadžerima i jakom konkurencijom?“ Ovo je kratki siže romana u kome Miša Aleksić otkriva interesantne, intrigantne i manje poznate pojedinosti iz života popularnih muzičara. Ali, glavni fokus jeste na potrazi za pravom i iskrenom ljubavlju.

Aleksić je još 2011. godine objavio i knjigu „Uživo!: Autobiografija“ (Laguna), koja je naišla na odličan odziv.

Miroslav Miša Aleksić, rođen 1953. godine, posvetio je čitav život muzici. Nakon kaljenja u nekoliko garažnih bendova osniva grupu SOS, da bi potom bio jedan od ključnih ljudi u nastanku sastava Riblja čorba.

Preminuo je 29. novembra prošle godine od posledica koronavirusa.

Bonus video:

Koncert u čast Miše Aleksića na Tašu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar