Sanja Marković i Jovana Belović
Sanja Marković i Jovana Belović. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Premijera predstave “Moj muž” Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić biće održana u nedelju, 18. aprila u 19.30 na Sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta, saopštili su iz ovog teatra.

Ovaj komad je svoje prvo izvođenje trebalo da ima 14. aprila ali je zbog bolesti glumice termin odložen, kao i prva repriza koja je bila zakazana za 15. april.

U predstavi igraju Sanja Marković i Jovana Belović. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković, kompozitor Luka Mejdžor a za scenski govor je bila zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

“Rumena Bužarovska u zbirci priča ‘Moj muž’ kreira portrete različitih žena, a tačka njihovog spajanja je okolnost da su muževi centralni fokus njihovog života i delanja. Rumena se, stvarajući likove svojih junakinja, hrabro, bezobrazno i duhovito poigrava sa svim opštim mestima lokalnog konteksta, precizno formirajući ikonografiju patrijarhata u kom smo svi zarobljeni…

Kroz intimne ispovesti junakinja priča Rumene Bužarovske, smeštanjem istih unutar intimnog scenskog prostora, tretirali smo fenomen privatnog i ličnog, nečujnog ili nedovoljno čujnog iskustva žena, što je u trenutnom društvenom kontekstu tabu”, zapisala je, između ostalog, u najavi predstave rediteljka Jovana Tomić.

Reprize su 19. aprila u 19.30 i 22. i 28. aprila u 19 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar