Foto: Pozorište Duško Radović

Predstava "Priča o majci", nastala prema motivima bajke Hansa Kristijana Andersena u režiji Ane Konstantinović, biće premijerno izvedena večeras u 20 časova u Malom pozorištu "Duško Radović".

„Priča o majci“ je bajka za decu i odrasle u kojog glavne uloge tumače Jovana Cvetković, Damjan Kecojević, Vladislava Ðorđević i Dejan Bošković.

Predstava je, kako je istakla rediteljka Ana Konstantinović, priča o prevazilaženju gubitka, odnosno da je „svaki gubitak savladiv u životu“.

Scena iz predstave „Priča o majci“ Foto: Pozorište Duško Radović

„Priča o majci“ je mitska priča, na granici ritualnog, uznemirujuća i prepuna simbola koji bole, ali pročišćujuća. Priča o životu i ljubavi, koji se otkrivaju kroz susret sa smrću. Majka, kroz borbu sa smrću, uči da prevaziđe bol i zavoli život u svim oblicima. Smrt je uči ljubavi.

Jovana Cvetković, koja igra Majku, istakla je da predstava „Priča o majci“ sugeriše klincima i tinejdžerima da je gubitak deo života.

„Nije lako igrati za decu jer glumci na sceni nikada nisu sigurni kako će klinci da reaguju u sali. Zato su nam dragoceni komentari iz publike jer obično nakon predstave razgovaramo sa decom o momentima u predstavi koji su na njih ostavili najveći utisak“, kazala je Cvetković.

Dizajn scenskog prostora, kostima i lutaka poveren je Sandri Nikač, a zvuka i kompozicija Ilija Đorđević, dok je za scenski pokret zadužen Damjan Kecojević.

Osim što je režirala „Priču o majci“ Ana Konstantinović je uradila i adaptaciju, po prevodu Petra Vujičića.

Posle večerašnje premijere, prve reprize zakazane su za 13. i 26. maj u 20 sati.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar