Jadna stvorenja Foto: FAF Promo

Dobitnik Zlatnog lava u Veneciji film "Jadna stvorenja" reditelja Jorgosa Lantimosa biće premijerno prikazan na 29. Festivalu autorskog filma, saopštili su organizatori.

Film, koji je trijumfovao prošlog meseca na čuvenom Lidu, kao što je Nova.rs već pisala, jedna je od poslastica predstojećeg FAF-a.

Novo Lantimosovo ostvarenje na programu je drugog dana 29. Festivala autorskog filma, 25. novembra s početkom od 19 časova u Mts dvorani, u Sali 1.

Ostvarenje, koje je na svetskoj premijeri na Mostri oduševilo kritiku, donosi priču o fantastičnom napretku mlade žene Bele Bakster (igra je Ema Stoun), jer je briljantni naučnik – doktor Godvin Bakster (igra ga Vilijam Defo) ponovo vraća u život. Pod Baksterovim okriljem, Bela je željna učenja. Ali, u jednom trenu, žudeći za svetom koji joj nedostaje, beži u vrtoglavu avanturu širom sveta s Dankanom Vederbernom (kojeg tumači Mark Rafalo), istovremeno uglađenim i razvratnim advokatom.

Jadna stvorenja Foto: FAF Promo

Oslobođena predrasuda svog vremena, Bela je nepokolebljiva u nameri da se zalaže za jednakost i slobodu – kroki je „Jadnih stvorenja“. Ema Stoun ne samo što tumači glavnu ulogu u filmu Jorgosa Lantimosa, već je i glavna producentkinja.

Festival autorskog filma biće održan od 24. novembra do 2. decembra. FAF će 24. oktobra u 19 časova otvoriti nagrađivano ostvarenje „Lost Country“ Vladimira Perišića, a s obzirom da su karte za srpsku premijeru filma raspordate, dodata je još jedna projekcija iste večeri.

Novi, 29. FAF odvijaće se u Mts dvorani, ali i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad“ i bioskopu Cine Grand Big Rakovica, dok će ostatak programa organizatori festivala objaviti uskoro.

Bonus video: Lokacije kultnih filmova i serija kroz objektiv

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar