Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Još se nije stišala bura koju je izazvalo otkazivanje koncerta grupe Kolja i Grobovlasnici, koji je trebalo da bude održan 20. decembra u Beogradu u MTS dvorani, a pravdan je "tehničkim komplikacijama".

Promoterska kuća Long Play je saopštila juče da je ovaj događaj otkazan iz tehničkih razloga, a pijanista ove grupe Ivan Aleksijević Pančevac obavestio je javnost da se ovo desilo zbog „političkog neslaganja“.

Podsetimo, ime Nikole Kolje Pejakovića našlo se među 2.000 ljudi na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ uoči izbora 17. decembra, što je izazvalo revolt članova benda.

Istog trenutka kada je Aleksijević demantovao objavu Long Play-a, društvenim mrežama su počeli da se nižu komentari. Najviše je onih koji su mislili da je to greška, neki su bili zapanjeni, neki oštri u kritici Koljine odluke, a neki duhoviti i slikoviti.

„ Jbg. Ili jesi ili nisi…“, „Mnogo sam ga voleo dok se drogirao“, „Sad će moći da svira na konvencijama stranke“, „Ako neće Grobovlasnici, neka proba Toma grobar“…

Ipak, Ivan Aleksijević je reagovao i na svom FB profilu i poručio:

„Nemojte mi slati poruke i uvrede upućene Kolji, nikad neću reći ništa ružno za njega. Njegovo je pravo da ima politički izbor i u istom da učestvuje, kao što je moje pravo da u tome ne učestvujem.“

Kako je organizator koncerta „Long play” saopštio da će blagovremeno najaviti nove datume održavanja nastupa i promocije novog albuma, kontaktirali smo Kolju Pejakovića. Nažalost, nije odgovarao na naše uporne pozive, kao ni na SMS poruke.

Nikola Kolja Pejaković jedan je od najtalentovanijih umetnika na našoj sceni. Rođen je u Banjaluci 1966. godine. Diplomirao je pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Međutim, njegov dar je najviše došao do izražaja na svetu filma i televizije, kao scenariste, reditelja ali glumca u brojnim ostvarenjima.

Foto: Graforidža

Kao scenarista stoji iza kultnih ostvarenja „Lepa sela, lepo gore“, „Rat uživo“, „Ustanička ulica“, „Vratiće se rode“, trilogija „Meso“, „Kosti“, Koža“, „Toma“, „Advokado“ koji je i režirao… Paralelno je gradio i muzičku karijeru. Poznat je kao autor i izvođač antologijske pesme „Haljinica bolje lila“, sa Magnifikom otpevao numeru „Divna“ za seriju „Senke nad Balkanom“. Predvodio je bend Grobovlasnike od 2015. godine.

Bonus video: Monolog Dragana Bjelogrlića u „Utisku nedelje“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare