Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Organizatori događaja, za koje se ulaznice distribuiraju preko prodajnih mesta "Ticket Visiona", dogovorili su se da u skladu sa merama za suzbijanje koronavirusa odlože najavljene koncerte i građane informišu najkasnije do 2. aprila o novim terminima ili otkazivanju programa.

Stotine koncerata, predstava, projekcija i drugih javnih događaja u Beogradu i širom Srbije otkazano je zbog epidemije koronavirusa. Zajednički stav organizatora ovih događaja zauzet je povodom odluke Vlade Srbije o zabrani javnog okupljanja više od stotinu osoba u zatvorenom prostoru, koja je stupila na snagu 12. marta kao jedna od mera prevencije širenja zaraze. Mnogi ljubitelji pozorišta, muzike i filmova, koji su mesecima unapred kupili ulaznice za neke od događaja u martu ili aprilu, zapitali su se da li mogu da ih vrate. 

Organizatori su u saopštenju naveli da će u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do 2. aprila, informisati kupce ulaznica o novim terminima i lokacijama odloženih događaja i o otkazanim događajima za koje će kupci ulaznica moći da traže vraćnje novca.

Imajući u vidu da je zbog „više sile“ nužno odložiti ili otkazati planirane događaje, organizatori mole kupce za strpljenje i razumevanje.

Šta se podrazumeva pod višom silom

Slučaj više sile, prema pravilima „Ticket Visiona“, znači da organizator događaja nije bio u stanju da ispuni svoje obaveze zbog rata, pobune, terorističkih akata, štrajkova, nesreća, požara, blokade, poplave, odluke ili akcije epidemiološke vlasti, prirodne katastrofe, teškog poremećaja u snabdevanju energijom ili bilo čega drugog, što je van njegove moći i kontrole.

#related-news_0

U tom slučaju organizator neće biti odgovoran za gubitak ili štetu nastalu tim događanjima, navodi se u pravilniku. Ako je događaj otkazan ili odložen zbog okolnosti više sile, „Ticket Vision“ treba da o tome obavesti kupce što je pre moguće preko svog sajta.

U slučaju da zabrana okupljanja i nemogućnost održavanja događaja bude trajala duže od 180 dana, kupci ulaznica će, kako se navodi u saopštenju, imati pravo na povraćaj novca u skladu sa procedurama vraćanja novca organizatora događaja i „Ticket Visiona“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram