Prednja fasada Ateljea 212, Foto: Google maps

Većina beogradskih teatara i instiutucija kulture, ponašajući se u skladu sa preporukom Vlade Srbije da se zbog opasnosti od širenja koronavirusa zabrane skupovi na zatvorenim javnim mestima, gde je prisutno više od 100 osoba, otkazuju svoje programe.

U Ateljeu 212 za Nova.rs kažu da ansambl večeras prestaje sa igranjem predstava, a otkazana je i pres konferencija, koja je bila zakazana za sutra povodom premijere predstave „Dabogda te majka rodila“ po delu Vedrane Rudan, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Zvezdara teatar je na svom sajtu objavio da su otkazali sve predstave do daljeg poštujući preporuku Vlade Srbije da se otkažu sva okupljanja u zatvorenim prostorima zbog širenja koronavirusa.

Na sajtu Pozorišta na Terazijama za sada stoji samo da se otkazuje večerašnje izvođenje mjuzikla „Čikago“, Jugoslovensko dramsko pozorište takođe je otkazalo večerašnju predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“, a isto je u popodnevnim satima učinilo i Narodno pozorište Beograd gde je trebalo da se na Velikoj sceni igra opera „Na uranku“, a na sceni Raša Plaović predstava „Hasanaginica“.

dok je „Madlenianum“ za sada obustavio samo prodaju karata.

#related-news_1

U Beogradskom dramskom pozorištu i Narodnom pozorištu u Beogradu još uvek nije odlučeno o dalkjem odvijanju programa.

Centar za kulturu „Vlada Divljan“ opštine Palilula otkazao je sve planirane događaje.

Zbog zdravstvene situacije u regionu, izazvane korona virusom, otkazan je i koncert “Jumbo Big Bend”, koji je na sceni Sava Centra, 15. marta trebalo da okupi tri džez orkestra – Big Bend Radio-televizije Srbije, Džez orkestar Hrvatske radio-televizije i Big Bend Radio-televizije Slovenije, saopštila je Muzička produkcija RTS.

Gitar art festival odložio je koncert italijanskog kvarteta „40 Fingers“, zakazan za 12. mart u Kombank dvorani.

Juče je odloženo održavanje festivala „Teatar na raskršću“, koji je trebalo da od 12. do 19. marta u Nišu okupi ansamble iz 12 država.