Foto: Promo

U petak, 10. juna u Beogradu počinje 19. Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“. Pred internacionalnim žirijem predstaviće se mlade operske nade iz čitavog sveta.

Od 10. do 12. juna beogradska publika biće u prilici da na Kolarcu, tri dana u nizu, prati najznačajnije i najeminentnije opersko takmičenje u ovom delu Evrope. Glavna nagrada za koju će se nadmetati takmičari iz 13 zemalja, uzrasta od 16 do 33 godine je solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, uz finansijsku nagradu u iznosu od 500 evra.

Takmičenje će biti svečano otvoreno 8. juna u 17 časova u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu koncertom Olivere Gočanin, jedne od 3 pobednice, dobitnice nagrade Kulturnog elementa.

Foto: Promo

Kao i prethodnih godina, sva tri dana, takmičenje se održava se u Kolarčevoj zadužbini, a međunarodni žiri čine: Arijana Điljani Filip (Hrvatska), Tatjana Vasle (Slovenija), Ivana Dimitrijević Aranđelović (Srbija), Maria Temeši (Mađarska), Ulf Bastlein (Austrija), Vesna Šouc (Srbija), Dan Pataka (Rumunija) i Dragana Radaković (Srbija).

Bonus video – Bojana Stefanović: Stižu nam nove generacije u Narodno pozorište?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar