Kontrabasista Đorđe Stijepović Foto: Travis Shinn

Kontrabasista Đorđe Stijepović, koji godinama živi i radi u Kaliforniji, objavio je svoj prvi video za singl ’’Hurtless’’ sa najavljenog albuma Bullfiddlecat.

Pored toga što je ovo prvo njegovo solo izdanje presedan je i to što se premijerno pojavljuje i kao kompletni kompozitor, tekstopisac i pevac.

Spot je snimljen u Los Anđelesu, a pored Đorđa pojavljuje i plesačica Rae Papa poznatija kao Smirczilla. Na numeri su učestvovali gitarista Paul Pigat, bubnjar Aleksandar Petrovic Alek iz grupe Eyesburn, kao i Dusty Grave iz grupe Stellar Corpses kao prateći vokal. Pesmu je producirao renomirani kanadski producent Rene de la Muerte.

’’Hurtless’’ je premijerno prikazan na glavnom sajtu posvećenom rokabili muzici Rockabilly Chronicle i objavljen je na rođendan Džonija Barneta (Johnny Burnett), jednog od pionira ovog muzičkog stila.

Đorđe Stijepović je domaćoj publici poznat prvenstveno kao frontmen rok bendova Atomic Sunset i Havana Whisper i po saradnji sa izvođačima kao što su Kal, Marčelo i Shira Utfila. Dobitnik nagrade „Vojin Draškoci“, koja se svake godine dodeljuje za razvoj tradicionalne muzike Balkana.

Na svetskoj muzičkoj sceni poznat je kao član popularne psychobilly grupe Tiger Army, grupe Head Cat u kojoj je pevao Lemmy iz grupe Motorhead, kontrabasista je u bendu TV zvezde Drake Bell. Takođe, snimao je sa mnogobrojnim velikanima različitih muzičkih stilova kao što su Donovan, Wanda Jackson, Dale Hawkins, Billy Boy Arnold, Danny Elfman i drugi. Kao član grupe Molotov, u kojoj je nastupao uz klavijaturistu grupe Beastie Boys, Money Markom, nominovanje za prestižnu nagradu Grammy.

Odeća i muzička oprema koju je koristio na svojim nastupima je odnedavno izložena u Rock’n’roll muzeju slavnih u Klivlendu.

Bonus video: Marko Šelić Marčelo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar