Nenad Vasilić Foto: Igor Ripak/Beogradski jazz festival/Promo

Naš proslavljeni džez kontrabasista Nenad Vasilić objavio je video spot za numeru "Hej salaši", kao uvod u novi album "Bass and Strings" koji će izaći u drugoj polovini godine.

Vasilić je krajem prošle godine otvorio svojim nastupom 36. Beogradski džez festival, na kome je predstavio novi sastav pod nazivom „Bass and Strings“. Na tom koncertu u Domu omladine džez kontrabasista je, pored aktuelnog autorskog repertoara, sa gudačkim kvartetom izveo nekoliko duhovnih kompozicija, kao i vojvođansku pesmu „Hej, salaši“.

I upravo za tu pesmu objavljen je video spot, inače nastao na snimanju albuma „Bass and Strings“. To novo studijsko muzičara, ali i profesora na konzervatorijumu u Nemačkoj, biće objavljeno u drugoj polovini godine.

Nenad Vasilić, koji je završio studije na čuvenoj Džez akademiji u Gracu, više od dve decenije živi u Beču. Svoju muziku, najčešće okarakterisanu kao „Balkan džez“, uspešno već godinama izvodi širom Evrope. Poslednji u nizu koncerata održao je u 1. marta u poznatom bečkom džez klubu „Porgy & Bess“.

Krajem prošle godine u Nemačkoj se pojavilo izdanje „Vol1“, kompilacija numera sa prethodnih 11 albuma objavljenih u Evropi, koje bi uskoro trebalo da bude objavljeno i u Srbiji.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar