Ninus Nestorović, Dani satire "Pavle Tončić" u Žitkovcu Foto:Srđan Kecojević

 "Napravili su bolnice u kojima nema ko da radi, stadione na kojima nema ko da igra i puteve po kojima nema ko da vozi. Ako ovako nastave, očekujem da će uskoro napraviti i izbore na kojima neće imati ko da glasa.", pobednički je aforizam Ninusa Nestorovića na Danima satire “Pavle Tončić” u Žitkovcu.

Ovo je bio peti konkurs USUK-a „Zavičaj“ – Žitkovac, a aforizme je poslao 130 autor iz 15 država (Azerbejdžan, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Italija, Kirgistan, Nepal, Rumunija, Tadžikistan, Hrvtska, Crna Gora…).

Ninus Nestorović, Dani satire „Pavle Tončić“ u Žitkovcu Foto:Srđan Kecojević

Odluku o nagrađenima doneo je žiri u sastavu: prof. Dragiša Marković. književnik, predsednik žirija, pisac Srba Takić, samostalni umetnik Branimir Vulić i Javorka Tončić, članica porodice Tončić.

Žiri je imao izuzetno odgovoran posao, jer pored tolikog broja prispelih radova, većina se ističe veoma dobrim kvalitetom, istaknuto je u saopštenju,

Drugo mesto su osvojili Goran Ivanković, Ljig:“Neko laže za medalju. Poneko za orden“ i Dragutin Minić Karlo, Beograd: „Volim i ja Ameriku, majke mi Rusije“.

Dragiša Marković i Ninus Nestorović, Dani satire „Pavle Tončić“ u Žitkovcu Foto:Srđan Kecojević

Treće mesto dele Vasil Tolevski, Skoplje: „Svaka čast Kaliguli! On je tvorac političkog sistema u našoj zemlji“, Vesna Stojković, Leskovac: „Dajte mi nagradu… Pošteno sam je platila“ i Marko Pajić, Valjevo: „U narednoj reformi prosvetnog sistema partijske knjižice treba izjednačiti sa fakultetskim diplomama.“

Specijalna nagrada je dodeljena najmađem aforističaru Jovanu Glidžiću iz Niša, a nagradu porodice Tončić osvojio je Darko Drljević iz Podgorice.

Bonus video: „Danas nam je divno dno“: Dragoljub Mićko Ljubičić i Voja Žanetić o humoru koji je publika shvatila ozbiljno

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar