Foto: Tony Karadzova/Promo

Mjuziklom “Violinista na krovu”, u režiji Nebojše Bradića i scenografiji našeg akademika Miodraga Tabačkog, Muzikalen teatar iz Sofije obeležava umetnički jubilej svog soliste Aleksandra Mutafčiskog koji nastupa u glavnoj ulozi Tejvija.

Predstava će biti izvedena 3. i 4. decembra kao poslednja u 2022. godini.

Povodom premijere, tada su izrečene laskave ocene u bugarskim medijima: „Magija – ne samo predstava“, „Majstorski postavljena i prekrasno ispevana“. „Sofijski Violinista je drugačiji i nov u odnosu na bugarske produkcije mjuzikla. Tome je doprineo srpski autorski tim.“ „Predstava gosta – reditelja Nebojše Bradića predstavlja događaj na bugarskoj muzičkoj sceni.“

Od tog prvog izvođenja, „Violinista na krovu“ puni salu Muzikalen teatra. Mjuzikl je dobitnik Nagrade Kristalna lira za najbolju predstavu u Bugarskoj 2021. godine.

Foto: Promo

– Ovu, danas veoma aktualnu, muzičku priču krase visoki izvođački nivo i velika ljubav svih učesnika spektakla. Aleksandar Mutafčiski iskrenom interpretacijom mlekara Tejvijea izaziva tugu i smeh, u svojoj lepoti – rekao je Bradić koji je tim povodom u Sofiji za Nova.rs.

Bonus video: Milena Marković o operi „Deca“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar