Napad na Seku Sablić je napad na Ustav Srbije

Kultura 30. nov. 202012:12 > 13:52
Podeli:
Foto: Promo/Vip

Udruženje dramskih umetnika Srbije reagovalo je saopštenjem na napade u Skupštini Srbije na glumicu Jelisavetu Seku Sablić i ocenilo da napadi govore o onima koji umetnicu napadaju, a ne o umetnici.

Udruženje dramskih umetnika Srbije reagovalo je danas saopštenjem na napade u Skupštini Srbije na glumicu Jelisavetu Seku Sablić i ocenilo da napadi govore o onima koji umetnicu napadaju, a ne o umetnici.

„Jelisaveta Seka Sablić je glumačko, umetničko ime koje samo sebe svojom veličinom brani. Ona je vrhunska umetnica, ovenčana najvećim nagradama i priznanjima, voljena i poštovana. Njeno delo, pozorišno, filmsko i televizijsko čine je živim kulturnim dobrom ove zemlje i naroda“, naveo je UDUS.

Isitče se da su napadi na Sablić zbog stavova u intervjuu za nedeljnik NIN nedolični i nepatriotski čin i da je to napad na Ustavom zagarantovanu slobodu izražavanja i napad na Ustav.

„Nadamo se da će svi koji su čuli šta je izgovoreno u Narodnoj skupštini prepoznati da to nije samo napad na Seku, nego i na sve građane koji umetnicu poštuju i vole, na kulturu naše zemlje, na pravo na slobodu da iznosimo svoja osećanja i mišljenja na bilo koju temu“, naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da je napad na Sablić jedan u nizu napada na umetnike u proteklim godinama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar