Scena iz filma Latinska Amerika Foto:Promo/MegaComFilm

Drama, misterija i triler o naizgled savršenoj porodici, Damijana i Fabija Dinoćenca "Latinska Amerika" od danas je u bioskopima širom Srbije.

Masimo Sisti ima sve: karijeru oralnog hirurga, miran porodični život, suprugu, decu i oni su njegova nagrada. Međutim, jednog dana kada je sišao u podrum naišao je na devojčicu koja mu je tražila pomoć.

Scena iz filma Latinska Amerika Foto:Promo/MegaComFilm

Rimski autorsko – rediteljski duo, blizanci Damijano i Fabio Dinoćenco (1988), na prošlogodišnjem Festu osvojili su nagradu za najbolji scenario za film „Tamna bajka“ za koji su prethodno bili nagrađeni i u Berlinu. Ove godine na 50. Festu, u Glavnom takmičarskom programu, pred publikom i pred žirijem našao se njihov novi film – „Latinska Amerika” sa kojim su se prošlog septembra takmičili na 78. Venecijanskom festivalu, a od danas i u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

– Duboko nas privlači poezija pogrešnih mesta i volimo greške koje se prave nehotice. Mi smo po prirodi popustljivi prema svemu što je neuspešno: loše vođenim mestima, arhitektonskim gadostima, svemu što želi da bude nešto što zaista nije. Pogodno je i za fotografski diskurs, jasno vezan za jezive prostore i za ideju o ničijoj zemlji. Naše glavno interesovanje za granične prostore je čisto antropološko: neuspeli pokušaji veoma su nam pri srcu – govorili su braća Dinoćenco o inspiraciji za film „Latinska Amerika“ (Dubravka Lakić, Politika).

Bonus video: Robertu Benjiniju uručena nagrada za životno delo na festivalu u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar