Foto: Maja Medić/Promo

Bioskopska distribucija nagrađivanog filma "Strahinja Banović" reditelja Stefana Arsenijevića u Srbiji počinje 13. oktobra u 20 časova, specijalnom projekcijom u Kulturnom centru Beograda, saopštili su producenti.

Ova projekcija biće upriličena uz prisustvo reditelja i autorske ekipe, i razgovor nakon filma. Karte su u pretprodaji na blagajni Kulturnog centra Beograda.

Istog dana, otpočeće prikazivanje ovog filma i u bioskopima širom Srbije.

Ekipa filma Banović Strahinja Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Stefan Arsenijević je povodom početka domaće bioskopske distribucije filma izjavio da je jako srećan što će domaća publika konačno moći da vidi ostvarenje „Strahinja Banović“ u bioskopima širom zemlje.

„Do sada je film prikazivan na festivalima, a sada ga očekuje susret sa najširom publikom, kojoj je i namenjen. Meni je, naravno, posebno važna domaća publika jer ona ovaj film može da razume mnogo bolje i dublje nego publika u svetu. Inspirisani najlepšom ljubavnom pričom naše kulture trudili smo se da napravimo nešto novo i drugačije, nešto savremeno i izazovno, a da istovremeno ostanemo verni izvornom duhu narodne pesme. Nadam se da će publici naše viđenje „Banović Strahinje“ biti uzbudljivo i emotivno“ rekao je Arsenijević.

Foto: Promo/KomunikArt/Adriana Matla Montoya

„Strahinja Banović“ je do sada učestvovao na 50 međunarodnih filmskih festivala i osvojio 24 nagrade.

Evropska filmska akademija uvrstila je „Strahinju Banovića“ u izbor 30 najboljih evropskih filmova i jedini većinski film iz na?eg regiona u konkurenciji za ovogodišnjeg „evropskog Oskara“.

Bonus video: Glavni glumci iz filma Strahinja Banović

Komentari

Svi komentari (0)